Haberler

Ladik Çimento Akçansa'ya Devredildi

Rekabet Kurumu'nun, Akçansa'nın Ladik Çimento Fabrikası'nı satın almasını onaylamasının ardından, varlık devri tamamlandı. Entegrasyon süreci, ivedilikle başlatılacağı bildirildi.

Sabancı Holding ve HeidelbergCement Group ortak kuruluşu Akçansa Çimento, Ladik Çimento fabrikasını Türkerler İnşaat'tan satın aldı. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, Ladik Çimento fabrikasına ilişkin entegrasyon sürecinin derhal başlatılacağını belirterek, "Samsun'a 70 kilometre mesafede kurulu Ladik Çimento Fabrikası'nın Akçansa'ya katılması ile Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet göstermeye başlayacağız" dedi. Göçmen, 2008 yılı itibariyle yurt içi ve yurt dışı çimento satışlarının 8 milyon ton düzeyine çıkacağını kaydetti.

TMSF tarafından 13 Ekim 2005 tarihinde düzenlenen Ladik Çimento ihalesinde en yüksek teklifi Akçansa vermişti. Rekabet Kurumu bu dönemde satış işlemini onaylamadı. Ladik Çimento ikinci en yüksek bedeli veren Türkerler İnşaat'a devredildi. Akçansa, Rekabet Kurumu'na karşı dava açarken, Türkerler İnşaat ve Akçansa fabrika hisselerinin Akçansa'ya devri konusunda anlaşmaya vararak, Rekabet Kurumu'ndan onay aldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title