Haberler

La Yemut" Filminin Çekimleri Başladı

“La Yemut” Bir Battalgazi Hikâyesi’ film çekimlerinin stardı verildi.

"La Yemut" Bir Battalgazi Hikayesi' film çekimlerinin stardı verildi. Eski Malatya'da çekimlerine başlanan filmin, kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Yapım ve yönetmenliğini Muhammed Rıza Taşdemir, Veysel Karakaş ve Nevzat Karakaş'ın üstlendiği "Bir Battalgazi Hikayesi" belgesel filmin çekimlerine başlandı. Filmin çekimleri, Battalgazi'nin tarihi mirasları Kanlı Kümbet, Sıddı Zeynep, Ulu Cami, Kervan Saray, Ahmet Turani Türbesi, Hasan Basri, Kırk Kardeşler Şehitliği ve tarihi Malatya Surları'nda gerçekleşecek.

Filmin kısa sürede tamamlanması için çalışmalara ağırlık verildi. Yapımcı ve Yönetmen Rıza Taşdemir, bu filmi çekmekteki amaçlarının Battalgazi'yi ve tarihimizi bir kez daha halkımıza hatırlatmak olduğunu söyledi. Taşdemir, filmin çekimlerine katkıda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederek, "Başkanımız her zaman bu tür yapıtlara ve gençlere destek oluyorlar. Bu filmin çekimlerinde bize destek olduğu için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir film olacak" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi Malatya Yerel Haberler

title