Haberler

İspanya'da En Pahalı Transfer Arda Turan Oldu

Güncelleme:

İspanya'da bu sezonun en pahalı transferi bonuslarla 41 milyon avroluk bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya geçen Arda Turan oldu.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekipleri, 2015-16 sezonunda transfere 565 milyon avro harcayarak ülkede yeni bir rekora imza attı.

EN PAHALISI ARDA

Toplam 20 takımın mücadele ettiği La Liga'da 2015-16 sezonunda transfere kulüpler toplamda 565 milyon avro harcama yaptı. İspanya'da bu sezonun en pahalı transferi ise bonuslarla 41 milyon avroluk bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya geçen Arda Turan oldu.

KRİZLE DOĞRU ORANTILI

İspanyol basını, ülkenin yaşadığı ekonomik krizden çıkmaya başlamasının transfere yapılan rekor harcamayla bağlantısı olduğu değerlendirmesini yaptı. La Liga'da en çok harcamanın yapıldığı önceki rekor, Thierry Henry, Diego Forlan, Arjen Robben, Pepe gibi futbolcuların lige katıldığı 2007-08 sezonu olmuştu.

TRANSFER ŞAMPİYONU VALENCIA

Valencia, toplamda 142 milyon avro ile transfere en çok yatırım yapan kulüp olarak dikkati çekti. İspanyol temsilcisi, bu sezon kadrosuna Rodrigo (30 milyon avro), Negredo (30 milyon avro), Abdennour (25 milyon avro), Andre Gomes (15 milyon avro), Cancelo (15 milyon avro), Santi Mina (10 milyon avro), Aderlan Santos (10 milyon avro), ve Ryan'ı (7 milyon avro) kattı.

EN FAZLA BÜTÇE ATLETICO'DAN

Arda Turan, Mario Mandzukic, Toby Alderweireld, Miranda, Raul Jimenez ve Raul Garcia gibi futbolcularını satarak kasasına 108 milyon avro sokmasına rağmen 121 milyon avro harcayan Atletico Madrid ise La Liga'da transfere en fazla bütçe ayıran ikinci kulüp olarak öne çıktı.

ATLETICO KİMLERİ ALDI

İspanyol temsilcisi Jackson Martinez (35 milyon avro), Vietto (20 milyon avro), Carrasco (15 milyon avro), Savic (12 milyon avro + Mario Suarez), Mensah (10 milyon avro), Kranevitter (8 milyon avro) ve Santos'u (5 milyon avro) kadrosuna dahil etti.

DİĞER KULÜPLERİN HARCAMALARI

İspanya'da transferlere en çok harcama yapan diğer kulüpler ise Real Madrid (89 milyon avro), transfer ettiği futbolcuyu ocak ayına kadar oynatma yasağı bulunan Barcelona (58 milyon avro), Villarreal (42 milyon avro), Real Sociedad (23,2 milyon avro) ve Sevilla (20 milyon avro) oldu. Rayo Vallecano, Eibar, Sporting Gijon ve Getafe gibi La Liga'nın ekonomik yönden zayıf kulüpleri ise transferlerinde 1 milyon avronun üzerinde harcama yapamadı.

Kaynak: AA / Spor

Atletico Madrid Arda Turan İspanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

XXXLLL:

insan her gün haber konusu olurmuş

0
0
yanıtYanıtla
avrupali:

Dogru konumsak gerekirse, bende 15 milyona galatasaraya seneye transfer olur diye dusunmustum ama farkli oldu. . demek herseyi biz sehirciler anlamiyor ver gormuyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title