Haberler

L'Oréal Türkiye 6 Araştırmacı Bilim Kadınını Burs ile Ödüllendirdi

Güncelleme:

L'Oréal Türkiye'nin 14 yıldır başarıyla sürdürdüğü "Bilim Kadınları İçin" programı kapsamındaki destek bursları, anlamlı bir törenle 2016 yılı sahiplerini buldu.

ODTÜ'den 2, Harran, Acıbadem, Gebze Teknik ve Mersin Üniversiteleri'nden toplam 6 Genç Bilim Kadını başarılı araştırmaları ile L'Oréal Türkiye'den her bir araştırma için 15 Bin Dolar değerinde burs kazandı.

Ödül töreni kapsamında ayrıca "Başarı Hikayeleri ile Bilim Kadınları" paneli de gerçekleştirildi. 2015 yılında 'En Etkin 30 Türk Amerikan Kadın' listesinde yer alan Prof. Dr. Banu Onaral tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken, Profesör Onaral'ın yanı sıra Kansas Üniversitesi Profesörlerinden Candan Tamerler, 2013'te Brüksel'de "Avrupa'da Yılın Türk Kadını" seçilen İTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Elif Genceli Güner ve Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay da başarı hikâyelerini anlattılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Harran Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title