Haberler

Kyme Antik Kenti Yaz Kış Ziyaretçi Akınına Uğruyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan ve 12 Aiolis şehir devletine başkentlik yapan Kyme Antik Kenti, yaz kış ziyaretçi akınına uğruyor.

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan ve 12 Aiolis şehir devletine başkentlik yapan Kyme Antik Kenti, yaz kış ziyaretçi akınına uğruyor.

Sanayi ve endüstri kenti Aliağa'da bulunan ve ilçenin güneyinde yer alan Kyme Antik Kenti'nde, her kazı mevsiminde İtalyan heyetin yürüttüğü çalışmalar devam ederken, ortaya çıkarılan eserler de yöre halkı tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kyme Antik Kenti'ni gruplar halinde ziyaret eden tarih tutkunları, agora, tiyatro, sıcak su kaplıca hamamı, sarnıçlı tüccar evi gibi önemli kalıntıları inceleyerek adeta zaman tünelinde yolculuk yapıyor. Tarihi eserleri yerinde görmek ve incelemek için antik kente gelen ziyaretçiler, tarihi alanda devam eden kazı çalışmaları hakkında da bilgiler alıyor.

Öte yandan Kyme Antik Kenti'nin tanıtımı için girişimlerde bulunan Aliağa Belediyesi de, Kyme ören yerine gelen ziyaretçi sayısını arttırmayı hedefliyor. Antik kentin tanıtımı amacıyla, 'Kyme'yi Gördünüz mü?' sloganıyla başlatılacak olan kampanya çerçevesinde yazılı ve görsel argümanlar hazırlayan belediye, herkesi Kyme Antik Kenti'ni ziyaret etmeye davet eden çeşitli görsel çalışmalara da billboard ve benzeri reklam araçlarında yer verecek.

PROF. DR. ANTONİA LA MARCA 30 YILDIR BÖLGEDE

Kyme Antik Kent'inde yaklaşık 30 yıldır kazı çalışması yapan İtalya Calabria Üniversitesi'nin kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Antonio La Marca, dört bir tarafı sanayi kuruluşlarıyla çevrili olan Kyme'nin dikenler içinde bir gül bahçesi olduğunu söyledi. Kyme'nin Aliağa için çok büyük bir şans olduğunu belirten La Marca, "Kyme, herkesin ömründe mutlaka en az bir kere ziyaret etmesi gereken bir yerdir" diyerek tarih tutkunlarını antik kenti görmeye davet etti. Kyme'ye olan ilgisinden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a da teşekkür eden dünyaca ünlü arkeolog La Marca, Kyme'nin tanıtımında bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının da Aliağa Belediyesi'ne destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Marca İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Misafir:

kimsenin gittigi yok zaten gidilicek dogru duzgun bi yol yok etrafi fabrikalarla dolu pislik içinde kazi yapan kişilerde ozel muk oldugundan kazı yapamiyorlar dogru duzgun devlet kamulastirma yapmali ve cevre duzenlemesi yapmali tarih gomulu ve ayrica diger fabrikalarin oldugu bolgelerdede buyuk tarih yatiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title