Haberler

KYK yurt başvuru sonuçları ve önemli KYK duyurusu

Güncelleme:

KYK yurt başvuru sonuçları ve önemli KYK duyurusu. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gözler şimdi KYK burs ve kredi başvurusu sonuçlarında. Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandığında haberler.com adresinden sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

KYK yurt başvuru sonuçları ve önemli KYK duyurusu. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gözler şimdi KYK burs ve kredi başvurusu sonuçlarında. Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandığında haberler.com adresinden sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, KYK burs ve kredi başvurusu için beklemeye başladı. Okulların da başlamasıyla birlikte öğrenciler burs ve kredi başvuru işlemlerini bir an önce tamamlamak istiyor. Kredi Yurtlar Kurumu, burs ve kredi başvuruları konusunda bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamaya göre KYK burs başvurularının Ekim ayında başlayacağı ve ödemelerin Ocak 2016 ayından itibaren yapılacağı belirtildi. Ayrıca KYK burs başvurularının yanında 240 lira beslenme yardımının da yapılacağı öğrenildi.

2015 KYK yurt 5. yedek ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 2015 KYK yurt 5. yedek ek yerleştirme sonuçlarını http://kyknet.gsb.gov.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Burs ve kredi başvuruları başladı

2015-2016 öğretim yılında yurt içinde okuyan ön lisans, lisans, özel yetenek, master, doktora, ek kontenjan öğrencileri, burs ve kredi için "http://kyknet.gsb.gov.tr/" adresinden başvuruda bulunabilecek. Başvurular, 4 Kasım'da saat 23.59'da sona erecek.

Burs veya öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak. Beyanların doğru olmadığının belirlenmesi halinde burs veya öğrenim kredisi hakkı iptal edilecek.

Devlet kurumlarından gelen bilgiler doğrultusunda burs ve kredi kazananlara Ocak 2016'dan itibaren ödeme yapılacak.

Lisans öğrencilerine aylık 330, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere de 990 lira veriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Yurtlar Kurumu Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title