Haberler

KYK Kayıt İşlemleri İçin Son Gün Yaklaşıyor (KYK Online İşlemler)

Güncelleme:

KYK kayıt tarihleri belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan KYK için yedek başvuru sonuçları açıklandı. Yedek listede bulunan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt kayıt tarihlerini açıkladı.

KYK yurt kayıtları online olarak yapılacak. Öğrencilerin dikkat etmesi gereken tarihler belli oldu. Kayıtların son günü ne zaman ve yurt kayıtları için yapılması gereken işlemler neler? Yedek Listeden yurtlara kayıt hakkı kazananlar belli oldu. Sonuçları görüntülemek için ilgili bağlantıyı ve detaylı bilgilendirmeyi haberimizde bulabilirsiniz.

KYK yurt başvuru sonucunu öğrenmek için aşağıdaki linki adres çubuğuna yapıştırın.

https://www.kyk.gov.tr/web/2014_yrTSnc_2014/yurtBasvuruKimlikNoGiris.do#

KYK bir duyuru yayımlayarak öğreciler için gerekli tarihleri açıkladı:

TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

2014–2015 ÖĞRETİM YILINDA ÖSYM VE ARA SINIF 21.YEDEK LİSTESİ, ÖZEL YETENEK, YÜKSEK LİSANS, DOKTORA, YATAY-DİKEY GEÇİŞ VE ARTIK YIL 18. YEDEK LİSTESİ, EK YERLEŞTİRME 14.YEDEK LİSTESİNDE BULUNAN ÖĞRENCİLERİN YURTLARA KAYIT TARİHLERİ 02 MART 2015– 06 MART 2015 TARİHLERİ ARASI MESAİ SAATLERİNDE YAPILACAKTIR.

2014 yılında 300 TL olan burs/kredi miktarları, 2015 yılı Ocak ayından itibaren 330 TL'ye, günlük beslenme yardımımız ise 7.30 TL'den 8 TL'ye yükseltilerek öğrencilerimize katkıda bulunulmuştur.

2015 yılı için yurt ücretleri ve depozito miktarlarına yapılan artış oranı ise burs/kredi ve beslenme yardımı artış oranından daha düşük olarak düzenlenmiştir.

Depozito; yurtlarımızda kalan öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak tutulan parayı ifade etmekte olup yurttan ayrılmaları durumunda kendilerine iade edilmektedir.

Burs/kredi artış oranı : %10

Beslenme yardımı artış oranı : %9.59

Yurt ücreti ortalama artış oranı : %8.69

KYK İÇİN GEREKEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz - dekontu(Yurttan temin edilecektir.) 18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

İbraznamenizi e-Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden onaylama ve kayıt etmeyi, Kefaletnamenizi ise Noterden tanzim ve tasdik ettirmeyi 31/12/2014 - 31/03/2015 tarihleri arasında gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından yedek listelerin değerlendirme sonucunda 2014-2015 öğretim döneminde boş yatağı bulunan ve yeni hizmete açılan yurt müdürlükleri için 5-15 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılan online başvuru sonuçlarını erişim açtı. KYK'nın yapmış olduğu yedek listelerinde değerlendirme işlemlerinden sonra boş olduğu görülen yurtlara Kyk sistemi üzerinden yerleştirme işlemi yapıldı. 4 bin 993 öğrencinin başvuruda bulunduğu yerleştirme sonuçlarını "www.kyk.gov.tr" adresi üzerinden açıkladı.

Kaynak: SonDakika.com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title