Haberler

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Güncelleme:

KYK burs başvurularının sona ermesinin ardından milyonlarca öğrenci sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2016-2017 yılı burs başvuru işlemleri 12 Ekim'de sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından öğrenciler KYK burs başvurusu sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Ancak kurumdan sonuçların açıklanma tarihiyle ilgili bir açıklama gelmedi. DGS ile bir üniversiteye yerleşen öğrencilerin burs başvurusu yapmasının ardından sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

BURSTAN HANGİ ÖĞRENCİLER YARARLANABİLİR?

KYK bursundan önlisans öğrencileri, lisans öğrencileri, açıköğretim öğrencileri, (sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek lisans(master ve doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş amatör sporcu olan öğrenciler,
İkinci öğretim de okuyan öğrenciler yararlanabilir.

BURSTAN KİMLER YARARLANAMAZ?

KYK bursundan kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
Yabancı uyruklu öğrenciler,
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yurtlar Kurumu Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title