Haberler

Kuzugöbeği Mantarı Vatandaşların Gelir Kaynağı

Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplamaya başladı.

Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplamaya başladı.

Toros Dağları'nda yetişen kuzugöbeği mantarı, son yıllarda yöre halkının önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Akseki ilçesinde yaşayanlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplayarak satıyor. Bazı vatandaşlar ise topladıkları mantarları kışın kullanmak üzere kurutuyor.

Akseki'nin Cendeve Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Meryem İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toros Dağları'nda kuzugöbeği mantarının bu yıl daha az olduğunu belirterek mantarın kilosunun 70-80 liradan, kurusunun kilosunun ise 600-800 liradan satıldığını söyledi.

Kuzugöbeği mantarının her yerde yetişmediğini, güneş gören, karlı, sedir ve ladin ağacı olan bölgelerde bulunabileceğini anlatan İpek, şöyle konuştu:

"70 yaşındayım. Çocukluğumdan beri kuzugöbeği mantarı topluyorum. Bizim dağlarımızda çok olur. Her derde de devadır. Biz her yıl nisan ve mayıs aylarında Toros Dağları'na kuzugöbeği toplamaya geliriz. Her yıl çok olurdu. Bu yıl az yağmur yağdığı için az miktarda. Kilosu 80 liradan satılıyor. Sabahtan akşama kadar ortalama 1 kilo kuzugöbeği topluyoruz. Az da olsa yine buluyoruz. Allah bereket versin."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Toros Dağları Antalya Akseki Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title