Haberler

Kuzugöbeği Mantarı Vatandaşların Geçim Kaynağı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Vatandaşların dağlarda kuzugöbeği mantarı araması ve toplaması -Kuzu göbeği toplamadan detaylar -Meryem İpek ile röportaj -Ece İpek ile röportaj Kuzugöbeği mantarı vatandaşların gelir kaynağı Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşların dağlardan topladığı kuzugöbeği mantarı, kilogramı 70-80 liradan satılıyor Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplamaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Vatandaşların dağlarda kuzugöbeği mantarı araması ve toplaması

-Kuzu göbeği toplamadan detaylar

-Meryem İpek ile röportaj

-Ece İpek ile röportaj Kuzugöbeği mantarı vatandaşların gelir kaynağı

Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşların dağlardan topladığı kuzugöbeği mantarı, kilogramı 70-80 liradan satılıyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde vatandaşlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplamaya başladı.

Toros Dağları'nda yetişen kuzugöbeği mantarı, son yıllarda yöre halkının önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Akseki ilçesinde yaşayanlar, dağlardan kuzugöbeği mantarı toplayarak satıyor. Bazı vatandaşlar ise topladıkları mantarları kışın kullanmak üzere kurutuyor.

Akseki'nin Cendeve Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Meryem İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toros Dağları'nda kuzugöbeği mantarının bu yıl daha az olduğunu belirterek mantarın kilosunun 70-80 liradan, kurusunun kilosunun ise 600-800 liradan satıldığını söyledi.

Kuzugöbeği mantarının her yerde yetişmediğini, güneş gören, karlı, sedir ve ladin ağacı olan bölgelerde bulunabileceğini anlatan İpek, şöyle konuştu:

"70 yaşındayım. Çocukluğumdan beri kuzugöbeği mantarı topluyorum. Bizim dağlarımızda çok olur. Her derde de devadır. Biz her yıl nisan ve mayıs aylarında Toros Dağları'na kuzugöbeği toplamaya geliriz. Her yıl çok olurdu. Bu yıl az yağmur yağdığı için az miktarda. Kilosu 80 liradan satılıyor. Sabahtan akşama kadar ortalama 1 kilo kuzugöbeği topluyoruz. Az da olsa yine buluyoruz. Allah bereket versin."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Toros Dağları Antalya Akseki Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title