Haberler

Kuzugöbeği Hasadı Başladı

Türkiye genelinde bu yıl mevsimin yağışlı geçmesi üzerine kuzugöbeği mantarı sezonu erken başladı.

Türkiye genelinde bu yıl mevsimin yağışlı geçmesi üzerine kuzugöbeği mantarı sezonu erken başladı.

Kuzugöbeği mantarının adresi olarak bilinen Anamas Dağı'nın etrafındaki Konya'nın Beyşehir ve Derebucak, Isparta'nın Yenişarbademli ilçelerinde, bu yıl sezon erken açıldı. Aileler, doğaya çıkarak ürünün hasadına başladı.

Kuzugöbeği mantarı toplayan İbrahim Kızılkaya, yağışlarla sezonu mart ayı içerisinde açtıklarını ancak son düşen kar yağışı sonrası beyaz örtü altında kalması sebebiyle toplayıcıların sahaya çıkmaya ara vermesiyle ürün alımının şu an için durma aşamasına geldiğini söyledi.

Ancak önümüzdeki günlerde havaların yeniden ısınmaya başlamasıyla alımların devam edeceğini belirten Kızılkaya, "Geçtiğimiz yılın sezonunda kilosu 70 liradan başlayıp mayıs ayı sonuna kadar alımı 90 liraya kadar çıkan yörede  halkın göbek adını verdiği kuzugöbeği mantarı bu yıl sezonu 50-55 lira arasında değişen fiyatlardan açtı. Fiyatlarda önümüzdeki günlerde daha da yükselme bekliyoruz" diye konuştu.

Kızılkaya, bölgede ilkbahar döneminde yağışların başlaması ve güneşin yüzünü göstermesiyle doğada boy göstermeye başlayan kuzugöbeği mantarlarını toplayıp ek gelir elde etmek isteyen ailelerin gün boyu mesai harcadığını aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title