Haberler

Kuzu ve Oğlakların Anneleriyle Buluşma Anı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kuzulardan detaylar Kuzuların annelerine koşma detayları Köy muhtarının açıklamaları Çobanın açıklamaları Kuzu ve oğlakların anneleriyle buluşma anı Anadolu kırsalında meraya otlatmaya götürülen koyun ve keçilerin, dönüşlerinde yavrularıyla buluşma anlarında renkli görüntüler oluşuyor MUHARREM CİN - Anadolu kırsalında meraya otlatmaya götürülen koyun ve keçilerin, dönüşlerinde yavrularıyla buluşma anları renkli görüntülere sahne oluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kuzulardan detaylar

Kuzuların annelerine koşma detayları

Köy muhtarının açıklamaları

Çobanın açıklamaları Kuzu ve oğlakların anneleriyle buluşma anı

Anadolu kırsalında meraya otlatmaya götürülen koyun ve keçilerin, dönüşlerinde yavrularıyla buluşma anlarında renkli görüntüler oluşuyor

MUHARREM CİN - Anadolu kırsalında meraya otlatmaya götürülen koyun ve keçilerin, dönüşlerinde yavrularıyla buluşma anları renkli görüntülere sahne oluyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Anadolu'da küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı birçok yerleşim yerinde, koyun ve keçiler, havaların ısınmasıyla otlatmak üzere meraya çıkarılıyor.

Üretim maliyetini düşürmesi nedeniyle özellikle bu dönemde yetiştiriciler, yaylalara götürdükleri ve geceyi orada geçirdikleri hayvanlarını, her gün belirli saatlerde bulundukları yerleşim birimine indirerek hem yavrularını emzirmelerini sağlıyor hem de sütlerini sağıyor.

Koyun ve keçilerin, meradan köy merkezine indikleri sırada kendilerini özlemle bekleyen yavrularına kavuşma anları renkli görüntüler oluşturuyor.

Kütahya'nın merkeze bağlı Çöğürler köyünde, bir yetiştiricinin meraya çıkan 150 koyun ve keçisinin bir günün ardından buluştuğu 100 civarındaki yavrularıyla heyecanlı kavuşması, köylülerin de ilgisini çekiyor.

Anneyle buluşma ve ayrılma

Kuzu ve oğlakların uzaktan geldiklerini fark ettikleri andan itibaren annelerine doğru koşmalarını ne yetiştiricisi ne de çoban engelleyebiliyor. Çıkardıkları seslerle buluştukları alanı adeta inleten kuzu ve oğlaklar, emdikleri annelerinden bir gün sonra buluşmak üzere tekrar ayrılıyor.

Oğlak ve kuzuların kalabalık içinde annesini bulduğu ve hemen emmeye başladığı bu buluşma ile yaklaşık 15 dakika sonra gerçekleşen "kuzu ayırma", yılın bu günlerinde başlıyor ve yaz sonuna, havalar serinleyinceye kadar kadar sürüyor.

"Annelerini gördükleri zaman zapt edemiyoruz"

Çöğürler Muhtarı Recep Çöğür, köydekilerin yüzde 90'ının hayvancılıkla uğraştığını belirterek, hayvanları otlatmak üzere meraya götürme mevsiminin söyledi.

Belirledikleri meralarda, yaylalarda hayvanlarını otlattıklarını dile getiren Çöğür, şöyle konuştu:

"Hayvanlar gece yaylada yayılıyor. Koyun ve keçiler, her gün belirli vakitlerde yavrularını emzirmeleri için köye getirilirler. Yavruları annelerini emmek için bir gün beklerler. Anneleri geldiği zaman da bütün yavrular annelerini teker teker bulurlar. Annelerini gördükleri zaman zaten biz onları zapt edemiyoruz. Büyük bir hızla annelerine koşarlar. Yavrular, annelerini emdikten sonra hayvanlar tekrar yaylaya çıkarlar. Aynı bekleme gene bir gün boyunca gerçekleşir ve aynı atmosfer bir gün sonra tekrar yaşanır. Yaz mevsimi boyunca bu devam eder. Kış gelince de hayvanları ahırlara alırız."

Yetiştirici Hüseyin Can (25) da hayvanlarının çobanlığını yaptığını, 150 yetişkin küçükbaş hayvan ile bunların 100 civarında yavrusu olduğunu anlattı.

Havaların ısınmasıyla anneleri meraya otlatmaya götürdüklerini anlatan Can, "Yayladan gelince yavruları salarız annelerine. Annelerini emerler. Daha sonra zor olsa da dört beş kişi uğraşarak yavruları annelerinden ayırıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Can Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title