Haberler

Burhan Kuzu: Başkanlık Sistemine Geçmek Gerek

Güncelleme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu,cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Erdoğan seçildikten sonra Başkanlık sistemine geçmek gerek" dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, halkın oyları ile cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılması için çok uğraştıklarını, saatlerce kavga yaşadıklarını söyledi.

"MADEM MECLİSE SEÇTİREMİYORSUN HALK SEÇSİN"

Memleketi Kayseri'nin Develi İlçesi'ne gelerek yakınlarını ziyaret eden Burhan Kuzu, 2007 yılında cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili başkanı olduğu Anayasa Komisyonu'na Anayasa değişikliği getirdiklerini belirtirken, "Madem meclise seçtirmiyorsunuz halk seçsin" dediklerini anlattı. Kuzu, şöyle dedi:

"Halka kimsenin karşı gelecek hali yoktu. 'Gider sandığa oyunu verir' dedik ve büyük mücadeleler verildi. Komisyon başkanlığı yaptığım o dönemde CHP ve AK Parti vardı. İki gruptuk. 10 binden fazla önerge verdiler. Meclis'i tıkadılar. Saatlerce kavgalar oldu. Üzerime cep telefonları fırlatıldı. 'Çanakkale geçilmez' dediler. O tıkanıklıkları atlatmaya çalıştık. 17.5 saat çalışarak bu değişikliği sağladık. Şimdi artık halk seçecek. Muhalefette tedirginlik var. 'Çatı aday formülü' ile Ak Parti'nin elinden bir şeyler alabilir miyiz diye bir gayret var. AK Parti son seçimde yüzde 45 oy aldı. Muhalefet 'Kalan yüzde 55'i bir araya getirebilir miyiz?' hesabında. Bu hesap böyle tutmaz. Anadolu insanının bakışı bu gibi durumlarda çok daha makul, farklıdır. Bu meseleye hissi bakmayacaktır. Senelerdir hizmet etmiş bir AK Parti var. Teşkilatlar olarak Tayyip beyin aday olması noktasında ortak kanaate vardık. Vatandaş şunu görecek 12 senedir büyük mücadele vererek 12 sene içerisinden nerede ise 30 sene yaşlanacak kadar hırpalanarak böylesine bir mücadele ile başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı ise bu hizmetinin karşılığı da bu millet bu kadir şinaslığıda gösterecektir."

"ÇATIYA ÇIKACAK BİRİSİNİ BULAMADILAR"

Burhan Kuzu, muhalefetin cumhurbaşkanı seçimi için 'Çatı adayı' formülünü ortaya attığını ancak, bunun tutmadığını, henüz isim bulamadıklarını öne sürerken, "Zaten düşer oraya çıkacak kimse. Demirel'i bile çıkartmaya kalktılar, onun bile adı geçer oldu. Sonuç olarak, bir çatı adayı bulunamayacak, ben öyle hissediyorum. Ama, peki bu gayretler niye, hani gayret ettik olmadı elimizden geleni yaptık meselesi. Partiler çok güçlü bir aday çıkartamayacak. Eğer o çıkardıkları aday yarın gerçekten kazanamasa bile belirli bir noktaya gelirse muhalefet cenahından her iki liderinde mevcut olan konumları sarsılacak. Bu seçimde ikinci tur görmüyorum. Tayyip beyin aday olması durumu ile ilgili konuşuyorum; İkinci tur bile olsa çok yüksek oyla kazanacak. Partiler 4 adayla muhtemelen çıkacak."

"BAŞKANLIK YA DA YARI BAŞKANLIK MODELİNE GEÇMEMİZ LAZIM"

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçileceğini inandığını, ondan sonra Anayasa değişikliği ile mutlaka başkanlık veya yarı başkanlık modeline geçilmesi gerektiğini öne sürerken, "Bu yapılamazsa Türkiye'de iki başlılıktan sorun çıkar. Bir tarafta Başbakan, bir tarafta cumhurbaşkanı aynı partiden bile olsa problemler çıkabilir. Bunu bir an önce düzeltmemiz lazım" diye ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Kuzu Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (14)

ESAS ATATURKCU:

KUZUMUSUN NESİN MİLLET BAŞKANLIK SEÇİMİNİ Bİ ARAŞTIRIN MEMLEKET GERÇEKTEN BÖLÜNECEK BUNA KARŞI ÇIKIN PARÇA PARÇA OLACAK MEMLEKET Bİ ARAŞTIRIN BAKIN

19
0
yanıtYanıtla
S.B.:

Peki Erdoğan seçilemezse de halen daha başkanlık sistemi diyebilecekmisin sayın KOYU..... şey pardon, KUZU !!!

18
0
yanıtYanıtla
AKAPE:

Babanızın tarlasıydı ya istediğiniz gibi sürün valla ne güzel ya.

16
0
yanıtYanıtla
yilmut:

neden başkanlık sistemi...araştırdınmı..?? ülkemizede başkanlık sistemi olmadığı halde diktatör bir rejimin sesleri hakim ken...sizler bile partide neredeyse robot gibi her denilene hiç itiraz dahi etmeden,tenkit edebilme yetkiniz bile yokken neredeyse en ufak tenkitte tek ayak üstünde cezaya razı iken birde başkanlık sistemi ne için...şu anda zaten ülkede başkanlık siztemi hakim durumda daha kötüsü olamaz...!!!!!

11
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Faşist temsilcisi “iki başlılıktan sorun çıkar” diyor. Tabiki sorun çıkacak, demokrasinin öz anlamı budur, güç tek kişiye kalmadan kolektife dağılması lazım. Zaten yalakaların anlamadığı budur. Tek lider Hitlerin ve Mussolininin parolalarıydI. O kadar kızdıkları Esadla ne farkımız kalır ki böyle sistem uygularsak?

9
0
yanıtYanıtla
vatansever80:

işte o zaman ırak oluruz hemde daha kötüsü

7
0
yanıtYanıtla
ERGENEKON:

PEKI RECEP PADİŞAH OLUNCA SEN HANGI MEVKIYE GELECEKSİN IBRIKÇI BAŞI MI???

6
0
yanıtYanıtla
THE MAL:

BU ADAM BİR DE ANAYASA PROFÖSÖRÜ...OHA YANİ..

6
0
yanıtYanıtla
KAPAK:

He canım,yani seçilmezse geçilmemeli demi,doğru anladım!!?? Tamam tamam başka sorum yok,anladık biz o ileri debokrasinizi! Koyunlarda anladımı acaba,!?? Sevsinler sizi!!!......

6
0
yanıtYanıtla
hakanhny6ubveg89@bgv56w.co.nhbq:

bunların aaklı baskanlık sıtemınde cunku abd gibi ordu kumandası baskanda oluyor...bkuzu yine kıvırmıs dansoz gibi mubarek

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title