Haberler

Kuzey Suriye Federasyonu" Altında Üç Kanton Birleşiyor

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğunlukta olduğu üç kantonun "Kuzey Suriye Federasyonu" adıyla bir federal sistemde birleştirileceği belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğunlukta olduğu üç kantonun "Kuzey Suriye Federasyonu" adıyla bir federal sistemde birleştirileceği belirtildi.

Russia Today'in (RT) haberine göre, Rmelan'da yaklaşık 200 temsilcinin katıldığı bir konferans gerçekleştirildi. Haberde, delegeler arasında Suriye Demokratik Güçleri, YPG ve kadın savunma birimlerine bağlı temsilcilerin de olduğu belirtildi.

Federal sistemin, bölgede yaşayan tüm etnik ve dini grupları kapsayacağı bildirildi.

Uluslararası medya da, Arap, Kürt, Ermeni, Türkmen, Çeçen ve diğer etnik grupları kapsayan yaklaşık 200 delegenin, "Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Sistemi Metni"ni onayladığını duyurdu.

Suriye hükümeti ve diğer muhalifler ise açıklamayı tanımadıklarını vurguladı.

ABD: Kendi seçimleri olursa

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Washington'da dün düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD'nin Suriye'de özerk ya da yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayacağını, Suriye'nin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

Ancak, Toner federal sistemin Suriyelilerin "kendi seçimleri" olması durumunda ABD'nin bunu kabul etmeyeceğine dair soru üzerine ise "Evet" diyerek, bunun ABD tarafından kabul edileceğini belirtti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title