Haberler

Kuzey Kore'nin Nükleer Faaliyetleri

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer deneme hazırlığına karşı alarmda olduğunu duyurdu.

Yonhap haber ajansının Güney Kore Birleşme Bakanlığı yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, Seul yönetimi ve ABD'nin, Kuzey Kore'nin muhtemel nükleer denemelerini dikkatli şekilde takip ettiği belirtildi.

Kuzey Kore'deki gelişmeleri takip eden, ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi Paul Nitze Gelişmiş Uluslararası Çalışmalar Okulu (SAIS) bünyesindeki ABD- Kuzey Kore Enstitüsüne bağlı internet sitesi 38 North'ta, Kuzey Kore'nin Punggye-ri nükleer sahasında 7 Temmuz'dan bu yana olağan dışı hareketlilik olduğunu gösteren uydu görüntülerine yer verildi.

Sitedeki analizde, Kuzey Kore'nin tesisin gelecekte nükleer deneme yapmaya hazır durumda olması için çalışmalar yaptığının net bir şekilde görüldüğü kaydedildi.

Güney Kore ve ABD'nin, Pyongyang yönetimine ait nükleer silahların bölge için büyük tehdit oluşturması nedeniyle yarımadaya en kısa zamanda Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) füze sistemlerinin konuşlandırılacağı açıklaması üzerine Kuzey Kore dün "Düşmanlarımızı, Kore Halk Ordusu'nun, Güney Kore'yi alev denizine ve enkaza döndürecek acımasız misilleme saldırıları düzenleyeceği konusunda bir kez daha uyarıyoruz." ifadesinin yer aldığı bir askeri bildiri yayınlamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye de Çin ve Rusya yönetimlerine dün gönderdiği mesajında "Kurulacak füze savunma sistemi, Kuzey Kore dışında herhangi bir ülkeyi hedef almayacak, herhangi bir üçüncü ülkenin güvenlik çıkarlarını ihlal etmeyecektir." ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme olasılığına, Kuzey Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini savunuyor.

Kuzey Kore'nin hafta sonu başarısız balistik füze denemesinde bulunduğu bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Kuzey Kore Seul Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title