Haberler

Kuzey Kore'nin Nükleer Deneme Sahasında Hareketlilik

Kuzey Kore’nin Punggye ri nükleer deneme sahasında aktivite artışının gözlendiği bildirildi.

Kuzey Kore'nin Punggye-ri nükleer deneme sahasında aktivite artışının gözlendiği bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü, ordunun Kuzey Kore'nin yer altınadaki Punggye-ri nükleer deneme sahası içinde ve çevresinde hareketlilik gözlendiğini söyledi. Durumun, ABD Başkanı Barack Obama'nın bölgeye yapacağı ziyaretten önceye denk gelmesi dikkati çekti. Obama'nın Asya turu çerçevesinde cuma günü Güney Kore'ye geçmesi bekleniyor.

Kuzey Kore geçmişte üç kez nükleer deneme yapmıştı. Son olarak 2013 Şubat'ta yaptığı nükleer deneme, Kore Yarımadası'nda aylarca gerilimin yükselmesine neden olmuştu. Daha önceki denemeler 2006 ve 2009 yıllarında yapılmıştı.

Tüm bu denemeler, nisan aylarına denk gelmiş ve BM'nin Pyongyang yönetimine yaptırımlarıyla sonuçlanmıştı. BM Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'nin nükleer denemeler ve füze denemeleri yapmasını yasaklayan kararı da mevcut.

Nisan ayı, Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Il Sung'un doğumgünü ve ordunun kuruluşunun gününün bu ay kutlanması nedeniyle Kuzey Kore takviminde önemli bir yer tutuyor.

Kuzey Kore geçen ay sonunda "yeni bir tür" nükleer deneme tehditinde de bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Güney Kore Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title