Haberler

Kuzey Kore Lideri Kim, Amca Yadigarı Parkı Kapattı

Güncelleme:

Kuzey Kore lideri Kim, 2012 yılında amcasının açtığı, 2 milyon metrekarelik ülkenin en büyük parkının kapatılmasına karar verdi.

Kuzey Kore'de, 2013 yılında idam edilen Jang Son-thaek tarafından açılan Pyongyang'daki tema parkı kapatıldı.

2 MİLYON METREKARELİK PARK KAPATILDI

Güney Kore Yonhap Haber Ajansı'na göre, 2 milyon metrekarelik "Pyongyang Folklor Parkı"nın kapatılması kararı, amcası Jang Son-thaek'in hatırasını silmek amacıyla Kuzey Kore lideri Kim Jong-un tarafından verildi.

PATLAMA VE YIKIM SESLERİ DUYULDU

Yonhap'ın adlarını açıklamadığı Pyongyang kaynakları, mayıs ayında kapatılan parkın içinden patlama ve yıkım seslerinin duyulduğunu belirtti.

KENDİSİNE İHANET EDECEK YENİ MUHALİFLER ÇIKABİLİR DÜŞÜNCESİYLE KAPATTI

Haberde, Kim'in parkı her gördüğünde, "kendisine ihanet edecek yeni muhaliflerin ortaya çıkabileceğini düşündüğü" için parkı kapatma kararı aldığı ifade edildi.

2012 YILINDA AMCASI TARFINDAN AÇILMIŞTI

Başkent Pyongyang'da Taesong Dağı eteklerinde, 2 milyon metrekarelik bir alanda yapılan parkın temelleri 2008 yılında Kim'in babası Kim Jong-il tarafından atılmış, amca Jang tarafından düzenlenerek 2012 yılında açılışı yapılmıştı.

KİM, 2014'TE İDAM ETTİRMİŞTİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 2014 yılında ülkenin ikinci adamı sayılan ve aynı zamanda amcası olan Jang Song-Thaek'i idam ettirmişti. Jang Song-Thaek'in vatana ihanetten suçlu bulunduğu açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Kuzey Kore Güney Kore Pyongyang Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title