Haberler

Kuzey Kore Denizaltısından Balistik Füze Fırlatıldı

Güncelleme:

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pyongyang yönetimine ait bir denizaltıdan balistik füze fırlatıldığının tespit edildiği belirtildi.

NEREYE DÜŞTÜĞÜ HENÜZ BELİRLENEMEDİ

Füzenin, ülkenin kuzeydoğu kıyısında bulunan Sinpo kasabası yakınlarından atıldığı belirtilirken, nereye düştüğü veya hangi yolu izlediğinin henüz tespit edilemediğine yer verildi.

DENİZALTINDAN FIRLATILANLAR KARADAN FIRLATILANLARA GÖRE DAHA ZOR TESPİT EDİLİYOR

Pyongyang yönetimin, denizaltından balistik füze atmaya dönük testler yaptığına dair iddialar daha önce dile getirilmişti. Denizaltından fırlatılan balistik füzelerin karadan fırlatılanlarına göre daha zor tespit edildiği, bu yönüyle de endişeye neden olduğu belirtiliyor. Güney Koreli uzmanlar, Kuzey'in birden çok füze taşımaya müsait denizaltısının olmadığını ileri sürüyor.

FÜZENİN JAPON DENİZİ'NE DÜŞTÜĞÜ BELİRTİLMİŞTİ

Son dönemde nükleer ve balistik füze denemelerini sıklaştıran Kuzey Kore, 15 Nisan'da, ülkenin kurucu lideri Kim İl-sung'un doğumunun 104. yıl dönümünü kutlamak için füze fırlatma girişiminde bulunmuş ancak başarılı olamamıştı. ABD'nin Asya ülkelerindeki askeri üslerine ulaşma kapasitesine sahip olduğu öne sürülen füzenin Japon Denizi'ne düştüğü belirtilmişti.


Pyongyang yönetiminin, 6 Ocak'ta hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmesi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bu ülkeye yönelik yaptırımları artırma kararı almıştı. BMGK, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısını kısa bir süre önce oy birliğiyle kabul etmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kuzey Kore Güney Kore Pyongyang Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (16)

HASAN:

GÜNEY KORE-KUZEY KORE. . . 50 YILDIR AYNI TERANE. . BUNLARIN SAVAŞMAYA NİYETİ YOK.

22
0
yanıtYanıtla
Sergey:

evet o konuda sizden akıllılar

yanıt4
yanıt3
.....:

adamın elinde atom bombası var herkes bundan korkuyor amerikaya atmasa deli bunlar illa bi yere atar zaten 5-10 atom bombası dünyanın dengesini değiştirir yoksa ordusu gemisi komple hurda

16
2
yanıtYanıtla
TT:

bu adam anca kendi koyunlarini kandirir o once cinden ve rusyadan izin alsin atsada havada vururlar kendi daha cok zarar gorur

yanıt7
yanıt2
Sergey:

ABD Japonya''ya atarken deli olmuyor da Küzey Kore atınca deli oluyor

yanıt12
yanıt2
Recep Atli:

Kuzey Kore Insallah abd´ye saldirir.

15
1
yanıtYanıtla
RESTYANG:

Kuzeykore posta koydukça samsunk la hunday yeni yeni modelleri piyasaya çıkarıyor, işte global stratejik derinlik.

11
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

dileğim odur ki abd ye tamgüç saldırsın abd ye ciddi zarar ve hasar versin kendiside bunun sonucunda külliyen yok olsun. .

5
0
yanıtYanıtla
Sergey:

Türklerin minnettarlığı böyle işte

yanıt1
yanıt0
kaşınıyosun:

akıllı ol.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title