Haberler

Kuzey Kore Askeri Siber Savunma Bilgilerini Ele Geçirdi!

Güncelleme:

Kuzey Kore, Güney Kore'ye siber saldırı düzenledi. Siber saldırı sonrası açıklama yapan Güney Kore, Kuzey Kore'nin kendilerine ait askeri siber savunma bilgilerini ele geçirdiğini iddia etti.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin ülkenin askeri siber savunmasına ait bilgileri ele geçirdiğini ileri sürdü. Yonhap ajansının Ulusal Savunma Bakanlığı sözcüsünün açıklamasına dayandırdığı haberinde, yetkililerin, askeri siber savunmaya ait bilgilerin internete sızdırılmasından Kuzey Kore'yi sorumlu tuttuğu belirtildi.

Sözcü, "Siber savunmanın iç ağ sunucusuna kötü amaçlı yazılım bulaştırıldığı görülüyor. Gizli bilgiler dahil olmak üzere bazı askeri dokümanların ele geçirildiğini gördük." diyerek siber saldırının arkasında Pyongyang yönetiminin olabileceğini savundu.


ELE GEÇİRİLEN BİLGİLER PAYLAŞILMADI

Güney Kore ordusundan yapılan açıklamada, saldırı tespit edilir edilmez ağın ifşa edilen bölümünün izole edildiği kaydedildi. Siber saldırıda ne tür bilgilerin ya da dokümanların ele geçirdiği henüz netlik kazanmadı.

DAHA ÖNCEDE SİBER SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Güney Kore, ağustos ayında, Kuzey Kore'yi, ülkedeki yetkililerin e-posta hesaplarına siber saldırı düzenlemekle suçlamış ve Pyongyang yönetiminin, Seul'deki 90 yetkilinin e-posta hesabını hedef aldığı ileri sürmüştü.

Sahte internet siteleri üzerinden gönderilen e-postalarla yetkililerden şifrelerini sıfırlamaları istenerek 56 e-posta hesabına ait şifrelerin ele geçirildiğini iddia eden Güney Koreli yetkililer, ocak ve haziran aylarında yürütülen "mızrakla şifre avcılığının" kurbanlarının arasında bakanlık yetkilileri, gazeteciler ve Kuzey Kore üzerine çalışmalar yürüten uzmanlar bulunduğunu söylemişti. Savcılar, e-posta hesaplarını hedef alan bilgisayar korsanlarının 27 sahte internet sitesi kurduğunu bildirmişti.


GÜNEY KORE 42 BİN DÖKÜMANI SİLDİ

Kuzey Kore'nin, haziran ayında da Güney Kore'nin telekom devi SK Grubu ile ülkenin en büyük holdinglerinden Hanjin Grubu'na bağlı 160 şirket ve resmi kurumların kullandığı internet ağını ele geçirdiği, aralarında askeri belgelerin bulunduğu 42 bin dokümanı sildiği ifade edilmişti. Haberde, Kuzey Kore'nin SK Grubu ve Hanjin'i hedef alan siber saldırılarını 2014 yılında başlattığı bilgisine yer verilmişti.

KUZEY KORE İDDİALARI REDDETTİ

Son yıllarda Güney Kore ve ABD'ye yönelik pek çok siber saldırı düzenlediği ileri sürülen Kuzey Kore ise bu iddiaları reddetmişti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı geçen yıl hazırladığı raporda, Kuzey Kore'nin 6 bin "siber savaşçısının" bulunduğunu, bu kişilerin kendilerini "Güney Kore'yi psikolojik ve maddi açıdan felç etmeye" adadığını savunmuştu. Güney Kore'de 2013 yılında düzenlenen siber saldırıda, bilgisayar korsanları, resmi internet sitelerine kayıtlı 100 binden fazla kişinin bilgilerine ulaşmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Kuzey Kore Pyongyang Sözcü Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title