Haberler

Kuzey Iraklı Hemşireler Van'da Staj Gördü

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'yle (YYÜ), Kuzey Irak'ta bulunan Süleymaniye Üniversitesi arasında yapılan işbirliği anlaşması kapsamında Van'a gelen 40 hemşire adayı, 2 haftalık staj eğitiminin ardından sertifika aldı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Süleymaniye Üniversitesinde hemşirelik eğitimi alan öğrencilerinin stajlarını Van'da yapmaları konusunda kendilerine bir talebin iletildiğini, bu talebi seve seve kabul ettiklerini söyledi.

Karşılıklı görüşmelerin ardından iki grup halinde 80 öğrenciye Van'da hemşirelik staj eğitimi verilmesine karar verdiklerini belirten Battal, bu kapsamda iki hafta önce kente gelen 40 öğrencinin staj eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını bildirdi.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde düzenlenen törende öğrencilerin sertifikalarını veren Battal, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da ikinci gruptaki öğrenciler Van'a gelerek stajını tamamlayıp sertifika alacak. Bu süreçte stajla ilgili uygulamaların dışında, karşılıklı diyalog ve etkileşimler de devam etti. Misafir doktor ve hemşire arkadaşlarımız oldukça memnun kaldı. Bundan dolayı başta rektörümüz olmak üzere bütün öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah işbirliğimiz bundan sonra da artarak devam edecek."

YYÜ'de hizmet veren doktorların tecrübelerini de Süleymaniye Üniversitesi doktorlarıyla paylaşabileceklerini söyleyen Battal, bu konuda kendileriyle çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Battal, "Özellikle Kuzey Irak Kürdistan bölgesinde hastalar, değişik ülkelere giderek tedavi olmak istiyor. İhtiyaç duyulması halinde bu hastaları kabul edebiliriz. Bu imkanları, Süleymaniye Üniversitesi aracılığıyla gelen hastalara sunarak ilişkimizi geliştirmek istiyoruz. Orada ağır hasta olup herhangi bir yere nakli olmayan hastalar için buradan doktor da gönderebiliriz" diye konuştu.

Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen ise kendilerine böyle bir imkan sunduğu için YYÜ Rektörlüğüne teşekkür etti.

Üniversitede çok sıcak ilgi gördüklerini ifade eden Amen, şöyle konuştu:

"Burada öğrencilerimiz bir şeyler öğrendi. Umarım ilişkilerimiz bundan sonra artarak devam edecek. Sadece yaz staj programı değil, yeni programlarla, eğitimcilerin de dahil olacağı projelerde çalışmalar düzenleyeceğiz. Burada o kadar güzel şeyler yaşadık ki bunu nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Herkese gösterdikleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederim."

Ardından, 40 öğrencinin staj sertifikaları verildi. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Odabaş Peyami Battal Süleymaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title