Haberler

Kuzey Iraklı Hemşire Adaylarına Sertifika

Güncelleme:

Kuzey Irak'taki Süleymaniye Üniversitesinden Van'a gelen 40 hemşire adayı, 2 haftalık stajı tamamlayarak sertifika aldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Kuzey Irak'taki Süleymaniye Üniversitesi arasında yapılan anlaşma çerçevesinde kente gelen 40 hemşire adayı, 2 haftalık stajı tamamlayarak sertifika aldı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve beraberindeki işadamları 2 ay önce Kuzey Irak'a düzenledikleri gezi çerçevesinde Süleymaniye Üniversitesi'ni de ziyaret ederek görüşmeler yaptı. Bu ziyaret sırasında, Süleymaniye Üniversitesi yetkilileri YYÜ ile bir işbirliği antlaşması yaparak Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinin Van'da staj yapmasını sağladı. İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında 2 hafta önce Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde staja başlayan 40 hemşire adayı stajı tamamlayarak törenle sertifika aldı.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde düzenlenen törene, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen ile akademik personel katıldı. YYÜ Rektörü Battal, 80 hemşire adayından 40'ının stajını tamamladığını belirterek, "Şimdi ikinci 40 kişilik grup gelecek. Bu süreçte stajla ilgili uygulamaların dışında karşılıklı diyalog ve etkileşimler de devam etti. Misafir öğrencilerimizden oldukça memnun kaldık. İnşallah işbirliğimiz bundan sonra devam edecek. Biz tecrübelerimizi oradaki doktorlarla da paylaşabiliriz. Özellikle Kuzey Irak'ta hastalar, değişik ülkelere giderek tedavi olmak istiyorlar. Bu anlamda da biz kesinlikle orada ihtiyaç duyulması halinde bu hastaları kabul edebiliriz. Hatta acil durumlarda buradan oraya doktor gönderebiliriz" dedi.

'İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM ETSİN'

Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen de programdan memnun kaldıklarını söyledi. Doç. Dr. Amen, "Burada öğrencilerimiz bir şeyler öğrendi. Umarım ilişkilerimiz bundan sonra artarak devam eder. Sadece yazın staj değil, yeni programlarda eğitimcileri de çalışmalara katacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Rashid Amen, eğitimlerde görev alan hocalar, 40 öğrencinin staj sertifikasını verdi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Süleymaniye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title