Haberler

Kuzey Irak'taki Başkanlık Tartışmaları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin çağrısı üzerine "başkanlık krizini" ele almak için yapılan toplantıya Goran Hareketi katılmadı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin çağrısı üzerine "başkanlık krizini" ele almak için yapılan toplantıya Goran Hareketi katılmadı.

Alınan bilgiye göre, Barzani'nin çağrısı üzerine Kürt bölgesindeki 16 siyasi parti ve gruptan temsilciler, Erbil'de gerçekleştirilen toplantıda hazır bulundu ancak başkanlık krizinde KDP ile ters düşen Goran Hareketi toplantıya katılmamayı tercih etti. Goran, toplantıda alınacak kararlarda sadece parlamentoda çoğunluğu oluşturan 5 büyük partinin söz sahibi olmasını istedi. Bu partiler Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslami Toplum Partisi'ydi ancak Goran'ın söz konusu teklifi kabul edilmediği, için toplantıya katılmadığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title