Haberler

Kürt Kadınların Yeni İkonu Emine Erdoğan

Güncelleme:

Kuzey Irak'ta özellikle de Erbil'de, kadın giyiminde Arap modasının yerini Türk modası alırken genç kadınlar da giyim konusunda Emine Erdoğan'ı örnek alıyor.

Kuzey Irak'taki çarşılarda, özellikle de Erbil'de, kadın giyiminde İran ve Arap modasının yerini Türk modası alıyor. Kadınlar, daha çok Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı örnek aldıklarını söylüyor.

"YAKLAŞIK 300 BAŞÖRTÜM VAR"

Rûdaw'ın mikrofon uzattığı kadınlar, izledikleri Türk dizilerindeki aktristlerin bu şekilde giyindiğini belirtiyor. Erbil'deki bir okulda öğretmen olan Şino, Türk modasına olan hayranlığını şu sözlerle dile getiriyor:

"Türk giyim modellerini çok beğeniyorum. Ne zaman çarşıya çıksam yeni bir eşarp alıyorum. Yaklaşık 300 başörtüm var. Koyacak yer bulamıyorum. Aynı eşarbı iki defa taktığımı sanmıyorum."

EMİNE ERDOĞAN STİLİ MODA OLDU

Saye Karwan, Erbil Selahaddin Üniversitesi'nde okuyor. Türk stiliyle örtünen Saye, bu modellerin kendisini cezbettiğini ve başka bir tarzda giyinemediğini söylüyor ve ekliyor:

"Kaç yıldır Türk stiliyle giyiniyorum çünkü, bu giyim tarzı çok derli toplu ve kadınların daha güzel görünmesini sağlıyor."

Saye, üniversitede birçok kişinin son birkaç yıldır Emine Erdoğan stiliyle giyindiğini, bu yıl da aynı stilin revaçta olduğunu dile getirdi.



MANTO 'IN' ABA 'OUT'

Erbil'deki Aye Giyim mağazasının sahibi Goran Seyfeddin, "Eskiden her türden kıyafet getiriyorduk. Ancak son birkaç yıldır sadece manto ve Türk türbanlarını getiriyoruz" diyor. Türk giyim stiline çok rağbet olduğunu belirten esnaf, artık Suriye, İran ve Körfez ülkeleri tarzı kıyafetleri almadıklarını, talebin oldukça düşük olduğunu ifade etti.

Türk stili kıyafetlerin birçok çeşidi olduğunu söyleyen Seyfeddin, "Zühre, Alvina ve Kayra modellerini daha çok getiriyoruz. Fiyatları da ne çok pahalı, ne çok ucuz, 70 ile 155 dolar arasında değişiyor" diye konuştu.

GENÇ KIZLAR AKTRİSTLERİ ÖRNEK ALIYOR

Süleymaniye Çarşısı'nda esnaf olan Çoman, Türk dizilerinin genç kızlar üzerinde büyük etkisi olduğunu ve onları bu stile yönlendirdiğini söyledi.

Çoman, "Her ay 10 pardesü alan müşterilerimiz var. Hatta örtünmediği halde aktiristlerin etkisiyle bu kıyafetleri alıp giyenler var. Türk televizyonlarında yeni bir dizi başladığında satışımız yükseliyor. Özellikle dizide tesettürlü giyinen aktristler olunca. Mesela 'Berivan' dizisi yayındayken satışlarımızın yüzde 80'i aktristin giydiği kıyafetlerdendi" diyor.

"FOTOĞRAFINI ÇEKİP VİTRİNE KOYALIM"

Gözlemlere göre, Erbil'de Türk stili birinci sıradayken, Süleymaniye'de İran giyimi, Duhok ve Kerkük'te Arap stili aba, Halepçe'de ise klasik kapalı kıyafetler daha çok tercih ediliyor.

Türk stilini çok sevdiğini belirten Kani ismindeki kadın, görünüşüyle de Türk aktristlerine benzediğini söylüyor. Bir dükkanda alışveriş yaptığı sırada dükkan sahibinin dikkatini çektiğini belirten Kani, kendisine, "İzin ver bir fotoğrafını çekip vitrine koyalım. Çünkü sen en iyi reklamsın" dediğini söylüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emine Erdoğan Erbil İran Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (51)

İKON:

görsellerden eski haline bakın benim babannem bundan 100 kat ikon

33
1
yanıtYanıtla
KURTULUS SAVASI:

aman sacini iyi kapat sac cok tahrik ediyor. cumhuriyet tarihinin utanclari.

21
9
yanıtYanıtla
TENNUR:

örneğe bak yaaa tam KÜRTLERE göre bir örnek. . . Ben almayım bana lazım değil böyle örnekler:)) İffettin türbana bağlı olduğunu düşünmüyorum. .

21
9
yanıtYanıtla
zeyno:

sacmaliyorsunuz TENNUR , iffet degil dinimiz geregi kapanmali kadin. gerci bu hatun uzayli modasiyla tabiki örnek alinmamali. tesettür de ayri sanat hakkini vericeksin. iffetle alakasi yok

yanıt5
yanıt2
ALPER TÜRKMEN:

12 yılın modası sanırım türban takmak sorsan namaz kılıyor musun? Ne gezer. . Ne türbanlılar gördük park köşelerinde, kafelerde mercimeği fırına verenler. . Peygamberimizin bile lanetlediği kapalı çıplaklar 12 yıl boyunca çoğaldı malesef

26
3
yanıtYanıtla
yalanmobilWeb@haberler.com:

Yalan

21
3
yanıtYanıtla
ein hümın:

kürt kadınlarnın en son örnek alacağı kişidir bu pejmurde

19
3
yanıtYanıtla
adaletmobilWeb@haberler.com:

Kürt bacılarımız yanlış kişiyi ikon seçmişler:

17
3
yanıtYanıtla
cem tuna:

Bu giyim tarzı Türk kadınına ait bir giyim tarzı değildir. Aksine Arap kültürüne ait giyim tarzıdır öncelikle bunu belirtmek gerekir. Zira Emine hanım''da Arap kökenlidir. İkincisi habere konu olan ve Emine hanımı örnek aldıkları belirtilen kadınlar evlerini satsalar Emine hanımın bir kıyafetini alamazlar. Son olarak Emine hanım''ı rencide edebilecek yakışıksız yorumlar yazılmasına kesinlikle karşıyım zira aslında en büyük çileyi kendisi çekiyor. . .

15
5
yanıtYanıtla
Aylin Türkm@m.m:

Haklısınız, Emine Hanımın giydiklerini hiç birimiz giyemeyiz, bu hastaneler, medikal firmalar, folkart v.b. İnşaat şirketleri, gıda fabrikaları ve yardım kuruluşlarının zorunlu olarak kendilerinden alışveriş etmesi olduğu müddetçe. Eee.. Tabii ki bir de unutmamak gerekir, her şeyde bir edibiyorlar. O yüzden çok hakılısınız biz kendimizi satsak gene alamayız

yanıt7
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title