Haberler

Kuzey Irak: Ceyhan'dan Kalkan Tanker Gideceği Yere Vardı

Güncelleme:

Kuzey Irak Yönetimi, 22 Mayıs'ta Ceyhan'dan kalkıp Kürt petrolü taşıyan tankerin gideceği yere vardığını duyurdu.

Türkiye ile Irak merkezi hükümeti arasında sıkıntı yaratan, Kuzey Irak petrolünün Ceyhan üzerinden ihraç edilmeye başlamasının yankıları sürerken Kuzey Irak Yönetimi, 22 Mayıs'ta Ceyhan'dan kalkıp Kürt petrolü taşıyan tankerin gideceği yere vardığını duyurdu.

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Safeen Dizai, Rudaw gazetesince yansıtılan açıklamada, United Leadership tankerinin gideceği yere ulaştığını bildirirken, "Petrol ihraç etmektede ısrar ediyoruz, piyasa fiyatına satılıyor" dedi.

ALICI VE GİDECEĞİ YER BELİRSİZ

Haberde petrolü taşıyan tankerin Ceyhan'dan kalkmasından bu yana Kürt Bölgesel Yönetiminin ne alıcının kimliği ne de petrolün götürüleceği yeri açıkladığına dikkat çekiliyor. Tankerin ilk başta ABD'ye gittiği sanılıyordu.

TÜRKİYE LEHİNE AÇILAN DAVA YANKI BULDU

Söz konusu tankerin rotası konusundaki spekülasyon sürerken Türkiye'ye sert eleştirileri yönelten Irak merkezi hükümetinin Paris'teki Uluslararasası Tahkim Mahkemesi'nde Türkiye aleyhinde dava açması yankı buldu.

BAĞDAT VE KÜRT YÖNETİMİ ARASINDA ÇEKİŞME SÜRÜYOR

Erbil ile Bağdat arasındaki görüş ayrılıklarının merkezinde Kürt Bölgesel Yönetimince ihraç edilecek petrolün gelirlerini kimin kontrol edeceği meselesi bulunduğu belirtilirken Kürtlerin, Bağdat'ın satışların Irak devlet petrol pazarlama kuruluşu Somo tarafından yürütülmesi talebini reddederken Somo'nun sadece gözlemci olarak yer almasını önerdikleri kaydediliyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Bağdat Ceyhan Irak Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

engin:

nasıl ticaret lan bu benzine habira zam düşmedi yükseldi ben bu ticaretten bişi anlamadım tanker kimin albayraklarınmı...nereye taşıyor petrolu

4
1
yanıtYanıtla
AYHAN:

neden olmasin hani kardestik kurtlerle ..HAYIRLI UGURLU OLUR ISALHH..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title