Haberler

Kuzey Amerika Petrol Üretiminin Maliyeti Düştü

NEW Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kuzey Amerikalı petrol şirketlerinin ham petrol üretim maliyetlerinin düştüğünü bildirdi.

Fitch Ratings'den yapılan yazılı açıklamada, toplam 31 petrol arama ve üretim firmasının katılımıyla yapılan bir araştırmanın, şirketlerin petrol üretim maliyetinin geçen seneye oranla varil başına ortalama 18 dolar düştüğünü gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, arama, üretim ve diğer maliyet harcamaları dahil şirketlerin toplam maliyetinin 2014'de varil başına 75,8 dolardan 2015'te 57,8 dolara düştüğü kaydedildi.

Düşük petrol fiyatları nedeniyle Kuzey Amerika'da karada petrol arama ve üretim yapan şirketlerin yatırım harcamalarını önemli ölçüde kestikleri bilgisine yer verilen açıklamada, bu firmaların, dünyanın diğer bölgelerindeki şirketlere kıyasla daha kısa sözleşmeler yaptıklarına ve tedarik zincirlerinde de daha büyük ödünler verdiklerine dikkat çekildi.

Öte yandan, açıklamada, Kuzey Amerika'da denizde petrol arama ve üretim yapan firmaların projelerinde daha uzun zamana ihtiyaç duydukları için sözleşme sürelerinin uzunluğuna işaret edilerek, bunun söz konusu firmaların sondaj ve hizmet maliyetlerini düşürmeye engel olduğu ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kuzey Amerika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title