Haberler

Kuzen Sofuoğlu'nun da Hedefi Dünya Şampiyonluğu

AYTUĞ CAN SENCAR - Dört yaşındayken babasının aldığı motosikleti kullanmayı kısa sürede öğrenen ve 7 yaşında girdiği yarışmada birinci olan, dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nun yeğeni Bahattin Sofuoğlu, pistlerde başarılı sonuçlara imza atıyor.

Uşak'ta geçen hafta düzenlenen Süpermoto Türkiye Şampiyonası'nın 5. ayak yarışlarında S3 kategorisinde birincilik elde eden 13 yaşındaki Bahattin, bu spora nasıl başladığını, idolü Kenan Sofuoğlu'nun hayatında oynadığı rolü ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Motosiklet tutkusunun dört yaşındayken babasının aldığı 20 cc motosikletle başladığını belirten Bahattin, yedi yaşında girdiği ilk yarışmada birincilik elde ettiğini söyledi.

Yıllar geçtikçe motosiklete daha çok bağlandığını dile getiren Bahattin, "amca" dediği Kenan Sofuoğlu'nun, bir seferinde motosiklet kullanırken kendisini gördüğünü, sürüş tekniğini beğendiğini, usta bir sürücü olması için destek verdiğini ve yarışmalara katılmaya teşvik ettiğini söyledi.

Milli sporcu seviyesine yükseldiğini, Asya Yetenek Kupası'nda (Asia Talent Cup) yer aldığını, süpermoto ve motokrosta yarışlara katıldığını ifade eden Bahattin, Türkiye Pist Şampiyonası'nda 125 cc kategorisinde birici olduğunu aktardı.

"Ondan çok şey öğrendim"

Kenan Sofuoğlu gibi örnek bir sporcu olmak istediğini dile getiren Bahattin, şöyle konuştu:

"İlk motosikletimi babam aldı. Kenan amcamın isteğiyle yarışlara katılmaya başladım. İlk kez katıldığım Susurluk'ta düzenlenen motokros yarışmasında birinci oldum. O günden sonra motosiklet yarışlarına katılmaya devam ettim. Kenan ağabeyim sayesinde bugüne kadar geldim. Bana çok şey öğretti, o ve ailemin sayesinde birçok dereceye imza attım. 2012 yılından 2016 yılına kadar düzenlenen süpermoto ve motokros şampiyonalarında birincilikler elde ettim. Süpermoto Türkiye Şampiyonası'nın 5. ayak yarışlarından birincilikle ayrıldım. Çok mutluyum."

Bahattin, spor hayatının okulda derslerine engel olmadığını, aksine her dönem takdir belgesi aldığını ve daha disiplinli çalıştığını ifade etti.

Dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini anlatan Bahattin, şöyle devam etti:

"Asia Talent Cup kapsamında Avrupa, Japonya ve Malezya'da yarışacağım. Hedefim Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak. Kendimi başarılı bir sporcu olarak görüyorum ama daha iyisini başaracağım. Ailemiz motosiklet sporlarında Türkiye'de ve dünyada başarılara imza atıyor. Dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum."

"En büyük destekçisi Kenan oldu"

Baba Selman Sofuoğlu ise oğlunun küçük yaşta motosiklete ilgisinin olduğunu, bu nedenle daha 4 yaşındayken ona motosiklet aldığını anlattı.

Katıldığı bir yarışmada, Kenan'ın onun motosiklet sürüşünü gördüğünü aktaran baba Sofuoğlu, "Bahattin'in keskin dönüşler yaptığını görünce yarışlara katılmasını istedi. Yedi yaşında girdiği ilk yarışta şampiyon oldu. O günden sonra her yarışta kürsüye çıkmaya başladı. Onun en büyük destekçisi Kenan oldu, ona sürekli eğitim veriyor. Bu başarıları elde etmesi Kenan Sofuoğlu'nun desteği ile oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Kenan Sofuoğlu Türkiye Uşak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title