Haberler

Döviz Alma Bahanesiyle Kuyumcuyu Dolandırdılar

Güncelleme:

Amasya'ya Gürcistan plakalı otomobille gelenler, döviz alma bahanesiyle kuyumcu A.Ö.'yü dolandırdı.

Amasya'ya Gürcistan plakalı otomobille gelenler, döviz alma bahanesiyle kuyumcu A.Ö.'yü dolandırdı.

Amasya'da 2 gün önce meydana gelen olayda, Gürcistan uyruklu iki kişi kuyumcu K.Ö.'ye giderek, 75 bin dolar almak istedi. A.Ö.'nün parayı hazırlayıp 7 balya halinde tezgah üzerine koymasının ardında şüphelilerden biri onu oyalarken, diğeri el çabukluğu ile yanlarında bulunan üstünde 100 dolar içerisinde 1 dolar bulunan desteyle değiştirdi. Dolandırıcılar sonra da yanlarında yeterli para olmadığını söyleyerek kuyumcudan çıktı.

Tezgahtaki dolarları yerine koyarken dolandırıldığını fark eden kuyumcu A.Ö. polise başvurdu. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Yapılan kimlik tespitinde kişilerin yabancı uyruklu olduğu ve Gürcistan plakalı bir araçla kente geldikleri tespit edildi. Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Yapılan çalışma sonrasında belirlenen yabancı plakalı araç Artvin'in Hopa İlçesi'nde bulundu.

Olaya karıştığı belirlenen Gürcistan uyruklu 56 yaşındaki O.K., 59 yaşındaki G.B., 37 yaşındaki N.P. ile 62 yaşındaki M.K., yanlarında bulunan 82 bin dolar ile yakalandı. Yakalanan 4 kişi daha sonra Amasya'ya getirilerek haklarında yasal işlem başlatıldı. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan Artvin Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title