Haberler

Kuyumculardan Turistler İçin Örnek Davranış

HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Trabzonlu kuyumcular, özellikle Arap turistlerin gözdesi haline gelen kente özgü hasır ve altınların yüksek fiyatlardan satılmasını önlemek amacıyla denetlenme kararı aldı.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasır bileziğin dünyaca bilinen bir el sanatı olduğunu belirterek, bu ürüne ait tanıtımın yapılabilmesi için bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kentte 60'a yakın kuyumcunun bulunduğu Kunduracılar Caddesi'nin daha fazla katma değer oluşturması için öncelikle satışa sunulan ürünlerdeki fiyat farklılığını kaldırmayı hedeflediklerini anlatan Yazıcı, "Arap turistler altın ve takıyı çok seviyor ancak bu sevginin yanında bizim de yapmamız gereken şeyler var. Örneğin, tur şirketlerince havalimanından alınan bir turist Uzungöl ve Sümela Manastırı'na gittiğinde iki katına, ben ise yarı fiyata yemek yiyorum. Biz oda olarak bunun için bir karar aldık ve her hafta esnafımızı denetlettiriyoruz" diye konuştu.

Yazıcı, valilikten ücret karşılığında tayin ettirilen memurların, esnafın yüksek fiyattan satış yapmaması için kontrol mekanizması oluşturduğunu belirterek, "Aynı şekilde diğer sektörlerde de bu denetimin olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Denetimlerin kuyumcu esnafını da sevindirdiğine işaret eden Ali Yazıcı, "Bu denetimler sayesinde hem para hem de saygınlığımızı kazanıyoruz. Bütün kuyumcularda 15 saniyede bir değişen elektronik fiyat tablomuz var. Bunların satış ve alış fiyatları belli. Bir müşteri geldiğinde orada başka burada başka gibi fiyat karmaşası yaşanmıyor" ifadelerini kullandı.

-Yağmur için çarşıya açılır tavan

Yazıcı, çoğunluğunu kuyumcu esnafının oluşturduğu caddenin, turistlerce daha fazla ziyaret edilmesi için projeleri bulunduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yılın 12 ayının neredeyse 10 ayında Trabzon'da yağmur var. Öyle ki gün içerisinde dahi hava durumu neredeyse dört defa değişiyor. Bu manada oda olarak bu caddeye yapabileceğimiz en önemli ilk şeyin açılır kapanır şekilde tavan yapılması olduğunu düşündük. Caddenin uzunluğu ve bunun uygulanması konusunda bir firmayla anlaştık. Umuyoruz belediyenin de desteklemesi halinde burada bunu uygulayacağız. Olayı bir bütün olarak düşündüğümüzde burayı sadece altın satılan bir yer olarak görmemek lazım. Bir turist buraya geliyorsa oto parkından, restoranına, tuvaletinden, tarihi yerlerine kadar düzenlenmesi gerekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yazıcı Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title