Haberler

Kuyumcu Soygununu Kahraman Komşu Önledi

Adana'da silahlı 3 kişi kuyumcuyu soymak isterken elektrik malzemesi satan komşu esnaf, zanlıların üzerine atlayarak soygunu önledi.

Adana'da silahlı 3 kişi kuyumcuyu soymak isterken elektrik malzemesi satan komşu esnaf, zanlıların üzerine atlayarak soygunu önledi. Kar maskeli soygunculara müdahale ederken silahla arkadan vurulan kuyumcunun komşusu, kaldırıldığı hastane yoğun bakımı alındı.

Olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut Mahallesi Çukurova Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, saat 16: 05'te motosikletlle Çukurova Caddesi üzerine gelen 3 kişi ara sokakta kar maskelerini takıp ellerinde pompalı tüfek ve silahla Mafuz Dinar isimli şahsın kuyumcu dükkanına girdi. Soygunculardan ikisi kuyumcudan altınları isterken biri de kapıda nöbet tutmaya başladı. Soygunu gören kuyumcunun elektrik malzemesi satan komşusu İsmail Akagündüz, koşarak kapıda duran zanlıyı etkisiz hale getirdikten sonra diğer iki zanlının üzerine atladı. Ancak, diğer zanlı tekrar ayağa kalkıp Akagündüz'ü silahla arkasında vurdu. Bunun üzerine zanlılar korkuya kapılarak olay yerinden altın almadan kaçmaya başladı. Motosiklete binip D-400'e doğru kaçan zanlılar bir süre sonra motosikleti bırakıp yaya devam etti.

Görgü tanıklarının olayı polise bildirmesi üzerine harekete geçen polis, zanlıların peşine düştü. Bu arada yaralanan şahıs, vatandaşların yardımıyla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, D-400 karayolu üzerinde çöp konteynerında kar maskesini, bahçe içinde de silah ile pompalı tüfeği buldu. Kısa süre sonra da bahçenin arkasında zanlının birini yakaladı. Çevrede yapılan aramada da bir diğer zanlı yakalandı. Yakalanan zanlılar, polis merkezine götürüldü. Bu sırada zanlılar, basın mensuplarına tekme atmaya çalıştı. Polis, diğer zanlının Asri Mezarlığa kaçacağını düşünerek mezarda da zanlı araması yaptı. Ancak mezarlıkta kimseye rastlanamadı. Polis 3. zanlının bütün kıyafetlerini çıkartarak kilot ile kaçtığını belirledi.

Bu arada olay yeri inceleme ekibi kuyumcuda çalışma başlattı. Bir kişinin kar maskesini kuyumcu da düşürdüğü görüldü. Polis kuyumcuda çalışırken dükkan sahibi olayın şokunu üzerinden atamazken, korku dolu gözlerle polisi izledi. Etrafta ise meraklı vatandaşlar film izler gibi polisin yaptığı çalışmayı izledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title