Haberler

Kuyumcu Soyguncuları Yakalandı

Güncelleme:

Marmaris'te müşteri gibi girdikleri kuyumculardan hırsızlık yaptıkları ileri sürülen iki kadın gözaltında.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde müşteri gibi girdikleri iki kuyumcudan hırsızlık yaptıkları ileri sürülen biri 49, diğeri 60 yaşındaki iki kadın gözaltına alındı. Peruk takıp, makyaj yaparak kendilerine farklı görünüm veren iki şüphelinin çok sayıda suç kaydı olduğu, Aydın, Manisa ve İzmir'de de hırsızlık suçlamasıyla arandıkları belirlendi.

Dün saat 17.00 sıralarında Marmaris Kapalı Çarşı'daki İbrahim Kılıç'a ait 'Medusa' adlı kuyumcuya gelen P.Y. (60) ve S.C. (49), kendilerini gurbetçi olarak tanıtıp, 500 Euro'ları olduğunu, kolye almak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Yılmaz, tezgahtan çıkardığı kolyeleri iki kadına göstermeye başladı. S.C., kuyumcuyu oyalarken, P.Y., vitrindeki bir kolyeyi el çabukluğu ile pantolonunun cebine attı. P.Y., beğendiği bir kolyeyi eşine telefon edip, danıştıktan sonra alacağını söyleyip, S.C. ile birlikte dükkanın önüne çıktı. İki kadın, daha sonra kaçarak, izlerini kaybettirdi. Kadınların gitmesini ardından tezgahtaki kolyenin çalındığını farkeden Kılıç, polisi aradı. İşyerinde güvenlik kamerası bulunmayan kuyumcunun verdiği eşkalden yola çıkarak iki kadını yakalamak için çevrede çalışma başlatıldı, ancak, sonuç alınamadı.

PERUK TAKMIŞLAR

İlk olaydan 1.5 saat sonra iki kadın, elbiselerini değiştirip, peruk taktıktan sonra bu defa 30 metre ilerdeki Has Kuyumculuk'a geldi. İlk olayda olduğu gibi buradan da iki çift küpe çalan P.Y. ve S.C., dışarı çıktı. İki kadının hareketlerinden şüphelenen işyeri sahibi Cemalettin Gürlek, güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde hırsızlığı farkedip, Çarşı Polis Merkezi'ne şikayetçi oldu. Gürlek, cep telefonundan kuyumcu arkadaşlarını arayıp, şüpheli iki kadının eşkallerini verip, dikkatli olmaları için uyardı.

Bir süre sonra Gürlek'i arayan Yeniyol Caddesi'ndeki bir kuyumcu arkadaşı, eşkale uyan iki kadının dükkanında olduğunu bildirdi. Bunun üzerine polislerle birlikte arkadaşın dükkanına giden Gürlek, P.Y. ve S.C.'yi yakalattı.

Gözaltına alınan 2 kadının çantalarından, çalınan takılar, farklı renklerde peruklar, makyaj malzemeleri, etek, pantolan ve bikiniler çıktı.

İzmir'de yaşadıkları ve torun sahibi oldukları öğrenilen şüpheli iki kadından P.Y.'nin hırsızlık ve yan kesicilikten 87, S.C.'nin 71 ayrı suç kaydı olduğu saptandı. İki şüphelinin İzmir, Aydın ve Manisa'da da aynı suçtan arandıkları belirlendi.

Polisteki, sorgularında suçlamları kabul etmeyen P.Y. ve S.C., güvenlik kameralarının kendilerine izletilmesi üzerine susma haklarını kullandı.

Çalınan altınlar sahiplerine teslim edilirken, iki kadının işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Gürlek Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title