Haberler

Kuyumcu Oda ve Dernek Başkanları Antalya'da Buluştu

Kuyumcu oda ve dernek başkanları Antalya'da düzenlenen çalıştayda bir araya geldi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) açıklamasına göre, Türkiye'deki kuyumcu oda ve dernek başkanları İKO tarafından hazırlanan Türkiye Kuyumcular Birliği Yasa Teklifi Taslağı'na nihai şeklini vermek üzere 15-17 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen bir çalıştayda buluştu.

Başkanlar, Antalya Kuyumcular Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte yasa teklifi taslağı ile ilgili görüşlerini dile getirdi ve değişmesi gereken maddeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya, İKO'yu temsilen Başkan Norayr İşler, Başkan Yardımcısı Mustafa Tiryaki ve Türkiye Kuyumcular Birliği Yasa Teklifi Taslağı'nı hazırlayan Türkiye Kalkınma Bankası Eski Genel Müdürü ve hukukçu Niyazi Eroğlu katıldı. İki gün süren çalıştaya, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen kuyumcu oda ve dernek başkanları katılım gösterdi.

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem'in konuşmasıyla başlayan çalıştay, Divan Heyeti'nin oylamaya sunulmasıyla devam etti. Oylama sonucunda Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman Divan Başkanlığı'na, Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem, Bursa Kuyumcular Derneği Başkanı İsa Altıkardeş, Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı ve taslağı hazırlayan Türkiye Kalkınma Bankası Eski Genel Müdürü Niyazi Eroğlu Divan Üyeliği'ne seçildi.

Çalıştay sonunda katılımcı oda ve dernek başkanları, taslağın geneli üzerinde fikir birliğine varırken, taslağın bazı maddeleri üzerinde de daha fazla çalışılması görüşünü paylaştı.

Kuyumcu oda ve dernek yöneticileri ile sektörün önde gelen isimlerinin, TBMM ve ilgili bakanlıklara sunulacak teklife son şeklini vermek üzere 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta düzenlenecek Orta Doğu Altın ve Mücevher Fuarı'nda, eylül ayında ise Trabzon Kuyumcular Odası'nın davetiyle Trabzon'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Türkiye Kuyumcular Birliği Yasa Teklifi Taslağı

Türkiye Kuyumcular Birliği Yasa Teklifi Taslağı, Türkiye kuyumculuk sektörünün yıllardır biriken ve çözüm bekleyen sorunlarına yönelik maddeler bütününden oluşuyor. Söz konusu taslak, TBMM'de yasalaştıktan sonra yürütmenin sağlıklı oluşması için birçok konuda yönetmelikler hazırlanacak. 18 meslek birliğinin kuruluşunda olduğu gibi, tüm oda ve dernekleri şemsiyesi altına alacak bir birlik kurulacak.

Taslak uyarınca Dernekler Yasası'na tabi olan kuyumcu dernekleri de odalara dönüşecek ve birlik çatısı altına girecek. Ticaret ve sanayi odaları üyesi olan kuyumcular da yeni kurulacak bu yapının içinde temsil edilecek. Türkiye Kuyumcular Birliği hayata geçtiğinde tüm Türkiye'de tek ses ve güçlü yaptırımı olan bir yapı ortaya çıkacak.

Mevcut uygulamada olduğu gibi parası olan herkes, artık kuyumcu olamayacak. Kuyumcu mağazalarının da artık belli standartları olacak. Avrupa'da olduğu gibi kuyumcu enflasyonunun önüne geçmek amacıyla nüfus yoğunluğuna göre kuyumcu dükkanı açılmasına izin verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Kuyumcular Odası Türkiye Kalkınma Bankası Trabzon Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title