Haberler

Kuyucak'ta Okullar Hayat Olsun Projesi İmza Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, Aydın'ın Kuyucak ilçesinde işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, Aydın'ın Kuyucak ilçesinde işbirliği protokolü imzalandı.

Kuyucak Kültür Merkezinde yapılan törene AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, belde ve komşu ilçelerin belediye başkanları daire amirleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Proje ile okullar sadece bilginin öğretildiği mekanlar değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor gibi sosyal faaliyetlerin yapıldığı yerler olarak kullanılacaktır diyen İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Özmen; toplantıda "Okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanlarında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan bir projenin adıdır 'okullar hayat olsun'. Bu proje ile ilçemiz Kuyucak'ta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının ve okul bahçelerinin velilerin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer 'hayat boyu öğrenme merkezi', eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter ise, Aydın ilinde 'Okullar Hayat Olsun' Projesine destek veren herkese teşekkür etti. Canbiter, konuşmasında; "Protokol ile okul bahçeleri fiziki yapılarına uygun şekilde düzenleniyor. Böylece, Okul bina ve eklentileri ile okul bahçelerinden yeterince yararlanılması, halkın artan sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılmasının önü açılacak.

Ülke kaynaklarının etkin kullanılması ve toplumun öğrenme imkanlarının genişletilmesi fırsatları sağlanmış olacaktır. Bu proje ile sağlanan ortaklık ve çaba, çocukların oyun alanlarını inşa etmeye ve kültürel, sanatsal, sportif aktivitelere açık, yediden yetmişe herkesin katılım sağlayabileceği bir süreci başlatmaya yetecektir. Her okul mahalle halkının uğrak yeri olma özelliğiyle çehresini değiştirecek ilgi gösterilen bir mekana dönüşerek güvenle nefes alınacak rengarenk görüntülerin oluştuğu verimli alanlara çevrilecektir" dedi.

Konuşmaların ardından 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında; Kuyucak Kaymakamı Alp Alrslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Başaran Belediye Başkanı Mehmet Çakar, Yamalak Belediye Başkanı Necati Soysal ve Kuyucak Orman İşletme Şefi Metin Kömür birlikte işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından eğitime katkı sağlayanlara plaketleri verildi.

Daha sonra Performans Değerlendirme Sınavında ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kuyucak Kültür Merkezinde düzenlenen törenin ardından 'bir göz açıp yummuş gibi' adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekeltirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ulvi Akoğlu Kuyucak Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title