Haberler

Kuyucak'ın İki Mahallesinde 11 Gündür Su Sıkıntısı Yaşanıyor

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 11 gündür su sorunu yaşayan Durasallı ve Bereketli Mahallesi sakinleri yetkililerden sorunun çözümü için yardım istedi.

Nazilli'nin Durasallı ve Bereketli Mahalleri'nde yaşayan vatandaşlar, 11 gündür su sorunu yaşadıklarını iddia etti. ASKİ'yi defalarca aradıklarını ve ulaşamadıklarını söyleyen Bereketli Mahalle Muhtarı Mehmet Aktaş, "ASKİ'yi aradığımda telefonlar açılmıyor. Dün aradım ve ulaşamadım. Mahallemizde su sorunu yaşıyoruz. 11 gündür bu sorun devam ediyor. İçecek, duş alacak su bulamıyoruz. 2016 yılında özellikle de yaz mevsiminde bizi perişan eden yetkilileri kınıyoruz" dedi.

İrsal hattında arıza olduğunu belirten Durasallı Mahalle Muhtarı Ali Sak da, ASKİ görevlilerinin zamanında gelmediklerini iddia eti. Su sıkıntılarının bir türlü çözülmediğine değinen Sak, " ASKİ'den eleman çağırınca geliyor ama tam zamanında gelmiyor. Zamanında tamir olmuyor. Boru hattını onlar bilmediği için biz eleman gönderiyoruz buradan. 11 gündür bu sorun var. Durasallı ve Bereketli'de bu sorun var. Nazilli Belediyesi tankerlerle su getirdi sağ olsunlar onu kullanıyoruz" diye konuştu.

Aynı sorunların Kuyucak'ta da devam ettiğini söyleyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ise, "Kuyucak'ta vatandaşlarımız duş almakta zorlanıyorlar. İçme ve kullanma suyu konusunda ASKİ riyakarlı arkadaşlarla bunu yapmak yerine riyakarsız tamamen siyasi sahiplerle görevlendirilen şahıslarla bu işi yapmaya çalışmasından dolayı maalesef vatandaşlarımız en doğal hakları olan suya ulaşma haklarını bu beceriksiz yönetim sayesinde bu sıkıntıları çekmektedir." ifadelerini kullandı.

"DANDANAZ PROJESİ SORUNU ÇÖZECEK"

Nazilli, Kuyucak ve Buharkent'teki su sorununun Dandanaz Barajı Projesiyle çözüleceğini kaydeden Ertürk, "ASKİ ile sürekli görüşüyoruz. 'Yapacağız, edeceğiz' diyorlar. Ama maalesef yapıldığını görmedik. Önümüzdeki süreçte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan aldığımız bir sözümüz vardı 30 Mart seçimlerinde Dandanaz Barajı'ndan Nazilli, Kuyucak, Buharkent ilçelerinin içme ve kullanma suyuna köklü bir çözüm getirecek proje. Bunun birinci ayağı olan barajın 3 metre daha ön sektesinin yükseltilmesi bitmek üzere. Bakanımız Köşk'te temeli atmıştı. Önümüzdeki günlerde Nazilli, Kuyucak, Buharkent'te döşenecek yer altı hatlarıyla, su hatlarıyla, arıtma tesisiyle içme ve kullanma suyu projesi devreye girdiğinde vatandaş bir daha sorun yaşamayacak. Bu projeler yine ASKİ'ye devredilecek, ASKİ yönetecek" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazilli Kuyucak Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title