Haberler

Kuyu' Hayata Bir Kez Daha Tutundu

Güncelleme:

Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra kurtarılan ve 'Kuyu' ismi verilen köpek, bu kez de yakalandığı ölümcül hastalığı yenerek hayata bir kez daha tutundu.

İstanbul Beykoz'da düştüğü sondaj kuyusunun içinde 11 gün yaşam mücadelesi veren ve kurtarıldıktan sonra ölümcül hastalığa yakalanan 'Kuyu' isimli köpek, sağlığına kavuştu.

BİR KEZ DAHA ÖLÜMDEN KURTULDU

İstanbul Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) itfaiye, TTK ve hayvanseverlerin koordineli çalışması ile kurtarılan Kuyu köpek yaklaşık bir hafta önce durgunluk, halsizlik belirtileri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Kusma, ishal, yüksek ateş, iştahsızlık bulguları müteakibinde yapılan tetkikte "Parvoviral Enterit" denilen halk arasında ise 'kanlı ishal' olarak bilinen ölümcül hastalığın teşhisi konularak tedaviye başlandı. Veterinerlerin kontrolünde tedavisi devam eden Kuyu köpeğin, ikincil enfeksiyon riski ve aşı periyodunun tamamlanması için müşahede altında tutuluyor. Yapılan tetkikler sonrasında Kuyu'nun sağlığı açısından ziyaret yapılmadığı ve insanlara bulaşıcı bir hastalık gözlenmediği görüldü. Veteriner hekimlerin yaptığı bir haftalık tedavi sonrasında, Kuyu köpeğin yaşadığı olaydan sonra hastalıktan kurtularak bir kez daha ölümden kurtulduğu öğrenildi.


''KUYU GAYET DİRENÇLİ BİR KÖPEK''

Kuyu köpeğin hastalığıyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Büşra İnal Günay, "Kuyu durgunluk ve iştahsızlık şikayetiyle hastanemize geldi. Yapılan tetkikler ve testler sonucu 'Parvoviral Enterit' denilen halk arasında kanlı ishal olarak bilinen bir hastalığa yakalandı. Elimizde bulunan bütün imkanları kullandık ve Kuyu'muz iyiye doğru gidiyor. Bu hastalık için özel antikor var, o terapi uygulanıyor ve devam ediyor. Yaklaşık iki gün önce bağışıklık sistemini ve genel durumunu desteklemek amaçlı kan nakli yaptık. Şu anda da serum tedavisiyle beraber yavaş yavaş gıda alımına geçtik. Serum ve ilaç tedavisiyle birlikte tedavisi devam ediyor. Genç hayvanlarda bu hastalığının ölümcül bir riski olabiliyor. Kuyu gayet dirençli bir köpek, sonuçta 11 günlük bir kuyuda yaşama mücadelesi verdi. Şimdi bu hastalığı da yendi, şimdi bizimle beraber" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title