Haberler

Kuvvetli Yağış

Balıkesir'in Manyas ilçesinde kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor.

Sağanak nedeniyle ilçeye bağlı Çavuşköy ve Kızık kırsal mahallelerinde bazı evlerin alt katlarını ve tarım arazilerini su bastı. Evlerine çamurlu su dolan vatandaşlar yardım istedi.

Bu arada, bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk, yağışların ardından bazı evlerin ve tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirtti. Öztürk, "Ekipler, hasar tespit çalışmalarına başladı. Bu arada çeltik tarlalarındaki yağmur suları, çeltiğe zarar vermemesi için tahliye ediliyor." dedi.

Çavuş Mahallesi Muhtarı Asım Önral da kuvvetli yağışın ardından bazı evleri su bastığını ifade ederek, "Çaresiz kaldık ve ilgili birimlere telefon ettik. Ancak ellerinde yeterli araç gereç olmadığı için kaderimizle baş başa kaldık. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Evini su basan vatandaşlardan Fevziye Uçar da "Bahçede yağmur suları birikti. Şiddetli yağış evimizi suyla doldurdu." ifadelerini kullandı.

Kızık Mahallesi'nde yaşayan Yurdanur Çelik de "Sabah komşularımızın uyarısıyla uyandık. Evimiz su ve çamur doldu, eşyalarımız su içinde kaldı." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İlyas Öztürk Balıkesir Manyas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title