Haberler

Kuveyt Türk Konut Finansmanında Sektör Lideri Oldu

Kuveyt Türk Bireysel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oral: "Kuveyt Türk olarak 6 ay içinde kullandırdığımız konut finansmanında yüzde 25’lik bir artış sağladık.

Kuveyt Türk, haziran sonu resmi verilerine göre konut finansmanı büyüme oranıyla sektörde birinci sırada yer aldı. Kuveyt Türk ayrıca kentsel dönüşüm finansmanında fon kullandırım oranıyla da katılım bankaları arasında birinci, tüm bankalar arasında ise üçüncü oldu.

Kuveyt Türk'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kuveyt Türk Bireysel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, resmi verilere göre Türkiye'de toplam konut finansman desteğinin yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 4,3 oranında artarak haziran sonu itibariyle 115 milyar lirayı aştığının bilgisini verdi.

Bu artışın kaynağına bakıldığında, mevduat bankalarının payının yüzde 4,2, katılım bankalarının payının ise yüzde 6,2 olduğunu aktaran Oral, Kuveyt Türk olarak 6 ay içinde kullandırdıkları konut finansmanında yüzde 25'lik bir artış sağladıklarını bildirdi.

Bunun da katılım bankaları tarafından sağlanan artış oranının neredeyse tamamının Kuveyt Türk tarafından yapıldığını gösterdiğine işaret eden Oral, "Kuveyt Türk'ün 2014 yılı içinde bugüne kadar konut kredi hacminin 1,3 milyar liraya ulaşmasıyla katılım bankaları arasındaki pazar payımızı yüzde 23'ten yüzde 28'e taşımış bulunuyoruz" dedi.

Oral, Kuveyt Türk'ün kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında verilen finansman desteklerindeki payının da arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm kapsamında, Kuveyt Türk'ten finansman desteği alarak riskli yapılarını yenilemek veya başka yerden konut ya da işyeri edinmek isteyen hak sahipleri için pek çok avantaj sunduk. Hak sahiplerine, bağımsız bölüm başına 100 bin liraya kadar, 24 aya kadar anapara ödemesiz, sadece kar paylarını ödeyebilecekleri bir ödeme planı oluşturduk. Konutta 120, işyerinde 84 aya varan vade imkanları sunduk. Ayrıca konutta aylık yüzde 0,33 olmak üzere yıllık yüzde 4; iş yerinde de aylık yüzde 0,25 olmak üzere yıllık yüzde 3 kar payı desteğinden yararlanma avantajı getirdik."

Açıklamada, Kuveyt Türk'ün, 2014 yılının ilk 6 ayında kullandırdığı 7 milyon 783 bin 150 liralık kentsel dönüşüm finansmanı ile tüm bankalar arasında üçüncü sırada yer alırken, katılım bankaları arasında birinci sırada yer aldığı da belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Oral Kuveyt Türk Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title