Haberler

Kuveyt Türk Frankfurt'ta Hizmete Başladı

Kuveyt Türk Bankası, Alman Merkez Bankası’ndan (Bundesbank) lisans alarak şube açma hakkına sahip olan ilk katılım bankası oldu.

Kuveyt Türk Bankası, Alman Merkez Bankası'ndan (Bundesbank) lisans alarak şube açma hakkına sahip olan ilk katılım bankası oldu. Tamamen Kuveyt Türk'e ait olan KT Bank AG ile Avrupa'ya açılan banka, Frankfurt'un en işlek caddelerinden biri olan Schiller Caddesi'nde şube açtı.

Açılış dolayısıyla düzenlenen törene aralarında Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdullah Tivnikli, Kuwait Finance House Başkanı Hamad Almarzouq, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda iş adamı katıldı.

İlk etapta Frankfurt, Mannheim ve Berlin şehirlerinde faaliyet gösterecek olan KT Bank, sonraki dönemde Köln, Essen, Münih ve Düsseldorf bölgelerinde de şube açarak Almanya'da büyümeyi sürdürmek istiyor.

6 kişinin çalıştığı KT Bank Frankfurt Şubesi'ni, son olarak Ziraat Bank Frankfurt Müdürü olarak görev yapan Gürbüz Gündüz yönetecek.

Avrupa Birliği finans merkezi olan Frankfurt'ta hizmete baslayan Kuveyt Türk Bankası AB ülkelerinde faizsiz katılım bankacılığı konusunda da bir ilk oldu. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Merkez Bankası Kuveyt Türk Frankfurt Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title