Haberler

Kuveyt Türk Dijital Bankacılıkta Bes Dönemini Başlattı

Bireysel Emeklilik Sistemini (BES) dijital ortama taşıyan Kuveyt Türk, katılım bankacılığında BES işlemini online yapan ilk ve tek banka oldu.

Bireysel Emeklilik Sistemini (BES) dijital ortama taşıyan Kuveyt Türk, katılım bankacılığında BES işlemini online yapan ilk ve tek banka oldu.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamaya göre, bankanın hizmete sunduğu, Türkiye'nin ilk dijital faizsiz bankacılık platformu Senin Bankan, dijital bankacılık alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Tüm müşterilere bankacılık işlemlerini istedikleri zamanda ve yerde gerçekleştirebilme imkanı sunan ve kısa sürede on binlerce müşteriye ulaşan Senin Bankan, bir ilke imza atarak BES'i dijital ortama taşıdı. Kuveyt Türk, bu hizmetle katılım bankacılığında BES işlemini online yapan ilk ve tek banka oldu.

Senin Bankan BES Emeklilik Planı'na başvurmak için öncelikle Senin Bankan üzerinden bir formun doldurulması gerekiyor. Ardından, Kuveyt Türk'ün iştiraki olan Katılım Emeklilik müşterilerle iletişim kuruyor ve gerekli bilgileri aktararak BES üyelik işlemi gerçekleştiriliyor. Bu uygulamayla BES katılımcıları şubeye gitmeden, daha düşük masraflı emeklilik planına dahil olup, daha düşük katkı payı ile emeklilikleri için birikim yapabiliyor.

"Gençleri BES ile tanıştırmayı hedefliyoruz"

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, konuya ilişkin değerlendirmesinde, son yıllarda Türkiye'de ciddi bir müşteri potansiyeline ulaşan BES'in devlet desteği ve kurumların bu alandaki kampanyaları ile ilgi odağı olmaya devam ettiğini söyledi.

Dijital bankacılığın kazanımlarının artmasıyla, özellikle gençleri BES ile tanıştırmayı hedeflediklerini belirten Oral, "BES'in dijital ile buluşması, devlet desteği, masrafların azalması BES'i güvenli bir limana dönüştürüyor. Böylelikle Senin Bankan dijital bankacılığın etki alanını da genişletmeye devam ediyor." dedi.

Senin Bankan'ın hizmet kolaylığı ile değişen müşteri ihtiyaçlarına cevap verme noktasında diğer bankalardan farklılaştıklarını ifade eden Oral, Senin Bankan BES Emeklilik Planı'nın düşük masraflı olarak müşterilere sunulacağını, BES başvurusu yapan müşterilerin katkı payı odaklı altın puan, alışveriş fırsatı gibi farklı alternatifler getiren çeşitli kampanyalardan faydalanabileceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuveyt Türk Mehmet Oral Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title