Haberler

Kuveyt Türk ARGE Merkezi'ne "İnovasyon Ödülü"

Güncelleme:

25 yılı geride bırakan Kuveyt Türk, 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezi Zirvesi'nde Bankacılık ve Finans Sektörü kategorisinde ARGE ve inovasyon çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

Kuveyt Türk Katılım Bankası, "Ar-Ge ve İnovasyonla Kalkınma" temasıyla Ankara'da yapılan zirvede 164 Ar-Ge Merkezi içerisinde İnovasyon Ödülü'ne layık görüldü. Ödül törenine Kuveyt Türk'ü temsilen Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Mücahit Gündebahar katıldı. Bankanın ödüle layık görülmesine ilişkin bir konuşma yapan Gündebahar, "Kuveyt Türk ARGE Merkezi son zamanlarda ortaya koyduğu, bankacılık sektöründe inovasyon oluşturacak işlerle hem ülkemizde hem de uluslararası platformlarda övgüye değer görülüyor. Bugün bu değerli zirvede ödüle layık görüldüğümüz için çok mutluyuz. Tüm Ar-GE Merkezi çalışanlarımıza vermiş oldukları emekler için teşekkür ediyor; tüm ortaklarımıza ve danışmanlarımıza da katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Gündebahar, Ar-Ge yatırımlarının dünya ekonomisinde Türkiye'nin prestijini artırmada ve kalkınmayı sağlamada önemli olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: "Faal Ar-Ge merkezlerinin sektörel dağılımına bakıldığında bankacılık ve finans sektörünün payının yüzde 2 olduğunu görüyoruz. Bu konuda yapacak daha çok iş var. Kuveyt Türk olarak sektörümüze katkılarda bulunmaya devam edeceğiz."

Ödüller, 2023 vizyonu çerçevesinde atılan önemli adımlar ile Türkiye'nin yenilikçi alandaki potansiyelini harekete geçirmek adına veriliyor. Ödüller ayrıca, katma değeri ve teknolojik düzeyi yüksek ürünler üreten firmaların Ar-Ge ve girişimcilik faaliyetlerini teşvik ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuveyt Türk Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title