Haberler

Kuveyt'ten Hamur'a Yatırım Planı

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Kuveyt'teki bazı iş adamlarının Hamur'a yatırım planlarının olduğunu söyledi.

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Kuveyt'teki bazı iş adamlarının Hamur'a yatırım planlarının olduğunu söyledi.

Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveyt'teki bazı iş adamlarının ilçeye yatırım kapsamında bir takım çalışmalar yapmak istediğini belirtti.

İlçenin temel problemlerinden birinin istihdam olduğunu ifade eden Ergül, şöyle konuştu:

"İşsizliği giderme adına çalışmalar yapıyoruz. İlçeye yatırım yapılması için Kuveyt'e gittim. Kuveyt'te yaşayan akrabam ve aynı zamanda Kuveyt Türk Toplumu Başkanı Nesim Ömeroğlu ile bir proje tasarladım. Adalet Bakan Vekili Şeyh Yusuf ile de görüştük. Kendilerine coğrafyamızdan ve istihdam sıkıntılarımızdan bahsettik. Bu konuda destek beklediğimizi söyledik. Kuveyt Adalet Bakanlığı bu konuda ciddi anlamda ilgi gösterdi ve bize yardım edebileceklerini söylediler. Kuveyt'en gelip Türkiye'de toprak alma konusunda sıkıntı olmadığından, Türkiye'de arsa veya bina sahibi olabiliyorlar. Biz de ilçemiz için böyle bir çalışmayı onlarla görüştük."

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler temsilcisi olan Şeyh Yusuf ile de görüştüklerini vurgulayan Ergül, görüşmeden olumlu sonuçlarla ayrıldığını ifade etti.

Görüşmelerde ülkede sunulan teşviklerden de bahsettiklerini belirten Ergül, şunları dile getirdi:

"İş adamlarıyla görüştük. Onları kentimize ve ilçemize davet ettik. Olumlu yaklaştılar ve hemen gelmek istediler. Önümüzdeki aylarda bir heyeti ilçemizde ağırlayacağız. Kuveyt Türk'ün Genel CEO'su Ahmet bin Ömer, özellikle ilçemizde entegre tesis kurmak istediğini söyledi. Büyükbaş, küçükbaş ile kümes hayvanlarının olduğu büyük bir tesis kurmak istiyor. Bu anlamda bize neler yapacaklarını sordular. Biz de gelişmiş bölgeler sıralamasında altıncı bölgede olduğumuz için devletin sunduğu teşvikleri anlattık. Arsayı gördükten sonra yatırıma karar verecekler."

Kaynak: AA / Yerel

Kuveyt Türk Cezmi Ergül Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title