Haberler

Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Kuveyt'teki Yemen müzakerelerine katılan tarafların başkanlarıyla görüştüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Kuveyt'teki Yemen müzakerelerine katılan tarafların başkanlarıyla görüştüğü belirtildi.

Kuveyt'teki müzakerelere katılan kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şeyh Ahmed, sabah bir ilerleme kaydedilemeyen görüşmenin ardından Yemen hükümetini temsil eden heyetin başkanı Abdulmelik el-Mihlafi ve yardımcısı Abdulaziz Cebbari ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden ortak heyetin başkanı Muhammed Abdusselam ve yardımcısı Arif ez-Zuka ile bir araya geldi.

Toplantının tarafları uzlaştırma amacı taşıdığı ifade edildi.

Hükümeti temsil eden heyetin, BM'den alınan yazılı güvencenin ardından bu sabah müzakere masasına döndüğü bildirilmişti.

Yemen hükümet heyeti, 17 Mayıs'ta Husiler ve Salih yanlılarının, "Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesini öngören Birleşmiş Milletler'in (BM) 2216 sayılı kararına, Körfez ülkelerinin girişimi ve uygulama mekanizmaları ile Ulusal Diyalog Kongresinden çıkan kararlara uyulması, güven oluşturmak amacıyla tutukluların serbest bırakılması, başta Taiz olmak üzere kentlere uygulanan ablukanın kaldırılması, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin meşruiyetinin tartışılmaması" konularını yazılı olarak kabul edinceye kadar müzakerelere katılmayı askıya aldıklarını açıklamıştı.

-Husiler, El-Cevf'teki bazı cephelere askeri sevkıyatı artırdı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) El-Cevf vilayetindeki sözcüsü Abdullah el-Eşref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husilerin Suudi Arabistan sınırında yer alan El-Cevf ilinin kuzeyindeki bazı cephelere askeri sevkıyatı artırdığını belirtti.

Husilerin kentteki El-Metun ve El-Maslub cephelerine silah yüklü askeri devriye araçlarını konuşlandırdığını ifade eden Eşref, Husileri ateşkes anlaşmasına saygı duymamak ve devamlı şekilde ihlal etmekle suçladı.

Eşref, ayrıca ulusal ordu ve HDG ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçleri destekli Husiler arasında kentin çeşitli noktalarında aralıklı çatışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Kuveyt Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title