Haberler

Kuveyt'te Uluslararası "Eagle Resolve 2015" Tatbikatı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve Körfez ülkeleri koordinasyonunda, Kuveyt'te 29 ülkenin katılımıyla düzenlenen "Eagle Resolve 2015" tatbikatının ikinci aşamasına geçildiği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve Körfez ülkeleri koordinasyonunda, Kuveyt'te 29 ülkenin katılımıyla düzenlenen "Eagle Resolve 2015" tatbikatının ikinci aşamasına geçildiği bildirildi.

Tatbikatın Genel Koordinatörü Tuğgeneral Muhammed el-Kenderi, Tatbikat Eğitim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Mart ayı başında teorik olarak başlayan "Eagle Resolve 2015" tatbikatının, katılımcı güçlerin ülkeye gelişinin tamamlanmasıyla ikinci aşamasına geçildiğini belirtti.

Tatbikata 29 ülkeden 5 binden fazla kişinin katıldığını ifade eden Kenderi, CENTCOM ve Körfez İşbirliği Konseyi'ne bağlı ülkelerin silahlı kuvvetlerinin koordinasyonuyla bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen ve Kuveyt'te ilk defa yapılan tatbikatın, katılımcı ülke sayısı bakımından en büyük uluslararası tatbikatlardan birisi olduğunu bildirdi.

Tatbikatın, alışılmamış engel ve tehditlerle mücadele noktasında ülkenin tüm güçlerini kullanarak askeri operasyonlara hazır olmak için eğitim amacıyla yapıldığını söyleyen Kenderi, CENTCOM işbirliğinde 1 Mart'ta başlayan eğitimlerin ay sonuna dek devam edeceğini kaydetti.

Kenderi, "Kriz yönetimi, kara ve hava savunma, deniz mayınlarıyla mücadele, terörle mücadele, devlet kurumlarının güvenliği, sınır koruması, bölgesel istihbarat paylaşımı, askeri operasyonlarla ilgisi olan tüm devlet kurumlarının koordinasyonu gibi bölümler, eğitimin en önemli aşamalarını oluşturuyor" dedi.

ABD ve Kuveyt'in finansman desteğiyle yapılan tatbikat kapsamında bazı yeni silah ve sistemlerin kullanılacağına işaret eden Kenderi, "Bu şekilde söz konusu silah ve sistemlerin kalitesi ve kullanımı denenecek" diye konuştu.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen, 1999 yılında yalnızca teorik eğitim ve sempozyumlar olarak başlamasına rağmen zamanla genişleyerek uluslararası boyut kazanan "Eagle Resolve 2015" tatbikatına, Kuveyt ve ABD'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Ürdün, Mısır, İngiltere, Türkiye, Arjantin, İspanya, Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Bangladeş, Pakistan, Singapur ve Güney Kore katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Körfez İşbirliği Konseyi Kuveyt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title