Haberler

Kuva-yı Milliye Günü

Töreden detaylar Kuva-yı Milliye Günü- Balıkesir'de Kuva-yı Milliye Anıtı'na Türkiye haritası çelengi sunuldu Balıkesir'de Kuva-yı Milliye Günü kutlamaları kapsamında Kuva-yı Milliye Anıtı'na kırmızı beyaz karanfillerle yapılan Türkiye haritası çelengi sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Töreden detaylar Kuva-yı Milliye Günü- Balıkesir'de Kuva-yı Milliye Anıtı'na Türkiye haritası çelengi sunuldu Balıkesir'de Kuva-yı Milliye Günü kutlamaları kapsamında Kuva-yı Milliye Anıtı'na kırmızı beyaz karanfillerle yapılan Türkiye haritası çelengi sunuldu.Anıtta halk oyunları gösterisiyle başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından Türkiye haritası çelenginin sunulmasıyla devam etti.İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, törende, Balıkesir'in tüm gücüyle düşmana karşı dik durduğunu ve yabancı güçleri bu topraklardan silerek denize döktüğünü anlattı. Balıkesir'in 1915 yılındaki Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlığı aynı şekilde İzmir'in 15 Mayıs 1919'da düşman kuvvetleri tarafından işgali sırasında da ortaya koyduğunu dile getiren Çaltı, "Düşman kuvvetlerinin İzmir'i işgal etmesi üzerine Alaca Mescid'de toplanan Heyet-i Merkeziye ilk harekatı başlatmıştı. Balıkesir tüm gücüyle ayağa kalkarak tam bir seferberlik ilan etmişti. Devlet gibi çalışarak asker, vergi toplamış ve Kuva-yı Milliye cephelerini kurmuştu" dedi.Savaştepe, İvrindi, Soma, Akhisar, Bergama ve Ayvalık cephelerinde 13 ay düşmanın durdurulduğunu ifade eden Çaltı, şunları kaydetti: "Balıkesir, bu cephelerde adeta siper olmuştur. Bu 13 aylık süre zarfında Anadolu gazisi Mustafa Kemal tüm hazırlıkları yaparak Sakarya, Dumlupınar, Afyonkarahisar ve Kocatepe'de düşmanı bozguna uğratmıştır. Sındırgı, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, Savaştepe, Gördes, Demirci ve Simav dağlarında iki yıla yakın düşmanla mücadele eden kahraman ordumuzla sürekli irtibat halinde çalışan milli müfrezeler tüm halkımızla Balıkesir'i düşmandan temizlemiştir. Torunları olarak, bu Kuva-yı Milliye Gününde ve her zaman onlarla gurur duyuyoruz."Törene, Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Türkiye İzmir Çaltı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title