Haberler

Kütüphaneler Öğrencilerin İkinci Evleri Oldu

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki kütüphaneler, ders çalışmak, kitap okumak isteyen öğrencilerin adeta ikinci evi oldu.

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki kütüphaneler, ders çalışmak, kitap okumak isteyen öğrencilerin adeta ikinci evi oldu.

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün açtığı kütüphaneler özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Belediyeye ait farklı mahallelerde 12 kütüphane bulunurken, öğrenciler özelikle günlerinin büyük bir bölümünü burada geçirerek, ders çalışıp kitap okuyor. Öğrencilerin kütüphaneleri etüt merkezi olarak kullanması ise en çok velileri mutlu ediyor. Çocuklar en çok Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Rıfat Ilgaz ve Ömer Seyfettin gibi Türk edebiyatına damgasını vurmuş yazarların eserleri ile tarih kitaplarına ilgi duyuyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, söz verdikleri gibi bu yıl kütüphane sayısını 12'ye çıkardıklarını söyledi. Hedeflerinin her mahalleye bir kütüphane açmak olduğunu belirten Başkan Karabağ, "Çocuklarımızın kütüphanelere olan ilgilisi bizleri gerçekten memnun ediyor. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı belli gün ve saatlerde kütüphanelere getiriyor. Orada istedikleri kitapları okuyabiliyorlar. Ayrıca öğrencilerimiz buralarda ders çalışabiliyor. Özellikle veliler bu durumdan çok memnun. Kitap okumak, küçük yaşlardan edinilmesi gereken bir alışkanlık. Biz de çocuklarımızın bu alışkanlı edinebilmeleri için katkı sağlıyoruz. Yeni kütüphaneler açmaya devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title