Haberler

Kütüphaneler Haftası

Anamur İlçe Halk Kütüphanesi, "Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla öğrenci ve vatandaşların katılımıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kaymakam Cengiz Cantürk, eski Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve geliştirmek olduğunu belirtti.

Kendilerinin de kitap okuyarak gençlere öncülük etmeye gayret ettiklerini ifade eden Cantürk, "Bugün birçok kaynaktan bilgi sahibi olmak mümkün. Özellikle internet bu konuda bize çok yardımcı ama kaynağının bilinmesi açısından kitabın yerini asla tutamaz. Çocuklarımızın bu alışkanlığı kazandığını görüyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Türe de her vatandaşın günde en az yarım saat kitap okumalarını tavsiye ederek, "Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın okumaya teşvik edilmesi gerekiyor" dedi.

Kütüphane Müdürü Dursun Yağmur ise amaçlarının insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirterek, bu yıl ki katılımın yoğun olmasından da son derece memnun olduklarını ifade etti.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte, Şehit İbrahim Armut Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, dünya ve Türkiye klasiklerinin kahramanlarını canlandırdı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Cengiz Cantürk Anamur Yerel Haberler

title