Haberler

Kütüphane Personeline Etkili İletişim Semineri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeline, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilek Kekeç Morkoç tarafından ‘Etkili İletişim ve Beden Dili’ konulu seminer verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeline, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilek Kekeç Morkoç tarafından 'Etkili İletişim ve Beden Dili' konulu seminer verildi.

Seminerde, insanlığın varoluşundan bu yana iletişim kaynaklarının kullanıldığı belirtilirken iletişimin hem etkin hem de olumsuz şekillerde olabileceği, bireylerin, etkin iletişim becerilerini geliştirdiklerinde hem iş ve özel yaşamlarında hem de sosyal yaşamlarında daha başarılı olacakları ifade edildi. Morkoç, iletişimin sözel ve sözsüz olmak üzere ikiye ayrıldığını, sözlerle kurulan iletişimde kelimelerin ve kullanış şeklinin önemli olduğunu, aynı sözü birbirinden çok farklı kullanarak farklı sonuçlara varılabileceğini, sözsüz iletişimde ise gözlerin, kılık kıyafetin, duruşun, mimiklerin, dokunmaların, ellerin ve oturuş şekillerinin önemli ve mesaj verici olduğunu söyledi. Morkoç, etkili iletişim, beden dili, kelimelerin dili, ses ve nefes kullanımı, kişilerin temsil sistemleri, sevgi dilleri, empati kurma yöntemleri gibi konuların bilinmesi ve uygulanmasıyla yaşamın daha uyumlu, dengeli ve başarılı hale getirileceğini vurguladı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title