Haberler

Kütüphane Haftası'nda Üniversite Öğrencilerine Ödül

Güncelleme:

Ardahan'da 50. Kütüphane Haftası, "Hayat Boyu Kütüphane" sloganı ile düzenlenen çeşitli etkinlikler eşliğinde kutlandı. Öte yandan Ardahan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen program ile yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. "Kütüphane Haftası" kapsamında 3 Nisan 2014 Perşembe günü saat 10.30'dan itibaren başlayan programa Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve Kadir Taner Eser, İl Alay Jandarma Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Vural ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu programda bir açış konuşması yaptı. Azizoğlu, okuma ve araştırmanın önemine vurgu yaparak,"İlim, beşikten mezara kadar öğrenilmesi gereken bir ameliye faaliyettir. Kur'an-ı Kerim de ilk ayet 'oku' emriyle başlar. Peygamberimiz, 'İlim Çin'de bile olsa gidip arayın, bulun O'nu' diyor. Büyük Önder Atatürk, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyor. İlim sahibi olabilmek ise okumaktan geçer. Okumak aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmamızı sağlar. Okumak, boş zaman faaliyeti değildir. Aksine tam planlı ve programlı yapılması gereken bir faaliyettir." dedi.

Ardahan'da son yıllarda kütüphane sayısı ve okuma oranındaki artışa da değinen Vali Azizoğlu, "2013 yılından bu yana SODES projesiyle il genelindeki okullarımızda 64 kütüphane oluşturduk ve 28 bin kitap ile bu kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Okullarımız başta olmak üzere her yerde kütüphaneler kuruldu. Çocuklarımız kitap okuyor. Kitap okumak bir yarış haline gelmiş. Bu nedenle öğretmenlerimiz başta olmak üzere, bu alanda faaliyet gösteren herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek, Ardahan'daki kütüphanecilik faaliyetleri ve bu bağlamdaki gelişmelerden memnun kaldığını dile getirdi.

Ardahan'da En Çok Kitap Okuyan ve Araştırma Yapan ARÜ'lü Öğrencilere Ödül Verildi

Vali Azizoğlu'nun konuşmasının ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ardahan'da en çok kitap okuyan öğrenci Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Şehriban Özyurt, en çok akademik araştırma yapan isimler ise Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri Pınar Çiçek ve Tuğba Tahsin oldu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyfettin Azizoğlu Kütüphane Haftası Kadir Taner Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title