Haberler

Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda' Gösterime Giriyor

'kutu cüceleri: Yaratıklar Aramızda' adlı animasyon film gösterime giriyor.

'kutu cüceleri: Yaratıklar Aramızda' adlı animasyon film gösterime giriyor.

'Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda', ikisi de En İyi Animasyon Sinema Filmi dalında Oscar adayı olan Coraline ve ParaNorman'ın yapımcılarının yaptığı bir aile filmi. Oregon merkezli animasyon stüdyosu LAIKA'nın üçüncü sinema yapımı. Mekanda 3D olarak çekilmiş ve çığır açan el işiyle ve LAIKA'daki tekonolojiyle daha da gelişen Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda, Alan Snow'un çok satan fantezi macera kitabı 'Here Be Monsters'a dayanan stop motion, elle çizilmiş, bilgisayar üretimi hibrit film.

Yeni film, izleyicilere yeni bir aile türünü sunuyor. Kutu Cüceleri, insan erkek çocuk Eggs (Taht Oyunları'ndan Isaac Hepmstead Wright seslendiriyor) tarafından bebekliklerinden itibaren, Cheesebridge'in Arnavut kaldırımlı sokaklarının altında inşa ettikleri inanılmaz büyüklükteki evde sevgiyle büyütülmüş tuhaf, afacan, fantastik yaratıklardır. Toplumdan uzakta mutlu ve uyumlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Lüks Viktorya dönemi kasabasının sakinleri zenginlik, sınıf ve güzel ama kokuşuk peynirlere saplantılıdır. Lord Potley-Rind (Jared Harris - Mad Men), aslen belediye başkanı White Hats'deki şımarık, seçkin arkadaşlarıyla birlikte yönetmektedir. Herkes gibi o da Kutu Cüceleri hakkında kötü Archibald Snatcher (Oscar ödüllü Ben Kingsley ) tarafından on yıl kadar önce her yerde anlatılan korkunç hikayelere inanmaktadır.

White Hats'e kabul edilmeye kararlı olan Snatcher, dahi mucit ve Kutu Cüceleri'nin dostu Herbert Trubshaw'ı mahkum etmiştir (Simon Pegg - Star Trek) ve Kutu Cüceleri'nin hepsini ele geçirmek için Kırmızı Şapkalar olarak bilinen önde gelen bir çeteyi yönetmektedir. Kırmızı Şapkalar çetesinde Bay Gristle (Tracy Morgan - 30 Rock), tuhaf Bay Pickles (Richard Ayoade - The IT Crowd) ve vurdumduymaz Bay Trout (Nick Frost – Dünyanın Sonu) yer almaktadır.

Halklarını yer altında bir arada tutarlarken insanların çöpleri Kutu Cüceleri'nin hazinesi olur. Kutu Cüceleri, geri dönüşümlü kartonları kaplumbağaların kabukları gibi takarlar. İyi kalpli tamirciler aynı zamanda çöp bidonlarını karıştırırlar ve sihirli icatlara dönüştürdükleri mekanik çöpleri de toplarlar. Ama Kutu Cüceleri ailesi, Cheeesebridge halkının onları yanlış anlamasından ve Snatcher'ın tehlikeli planından dolayı giderek daha çok tehlike altında kalırken Eggs'in yeryüzüne "ışığa" çıkmayı göze alarak Lord Portley-Rind'in kızı olan şaşıracak derecede alıngan Winnie (Elle Fanning of Malefiz) adındaki bir başka 11 yaşındaki çocukla ekip olması gerekmektedir. Eggs ve Winnie birlikte Kutu Cüceleri'ni Snatcher'dan kurtarmak için cesur bir plan geliştirirler ve kahramanların her şekilde ve boyda hatta dikdörtgen şeklinde bile olabileceğini kanıtlayarak deli soytarılıkları ve açık yüreklilikle bir maceraya atılırlar.

Filmin seslendirme kadrosunda Ben Kingsley, Isaac Hempstead Wright, Elle Fanning, Dee Bradley Baker, Steve Blum, Toni Collette, Jared Harris, Nick Frost, Richard Ayoade, Tracy Morgan ve Simon Pegg yer alıyor. Kostüm Tasarımı, Deborah Cook tarafından yapıldı. "Kutu Cüceleri Şarkısı" sözleri ve müziği Eric Idle'a ait. Filmin müzikleri ise Dario Marianelli'ye. Kast seçimi Mary Hidalgo tarafından gerçekleştirken, kurgu Edie Ichioka, ACE tarafından yapıldı. Yapım Tasarımı'nda Paul Lasaine'in, Görüntü Yönetmenliği'nde John Ashlee Prat'in, Senaryo'da Irena Brignull ve Adam Pava'nın imzası var. Film Alan Snow'un Here Be Monsters adlı kitabına dayanmaktadır. Yapımcıları ise David Bleiman Ichioka PGA, Travis Knight, PGA. Yönetmen Anthony Stacchi, Graham Annable'dır.

Sinopsis: Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda (The Boxtrolls) filmi, zenginliğe ve kokuşmuş güzel peynirlere takıntılı, Viktoryen dönemin lüks bir kasabası olan Peynirkent'te geçen komik bir hikayeyi anlatıyor. Peynirkent'in sevimli Arnavut kaldırımlı sokaklarının altında geceleri kanalizasyondan çıkarak kasaba halkının en değer verdiği şeyleri yani çocuklarını ve peynirlerini çalan canavarlar, Kutu Cüceleri yaşar. En azından kasaba sakinlerinin inandığı efsane budur. Gerçekte ise Kutu Cüceleri, sırtlarında geri dönüştürülmüş karton kutuları kaplumbağaların kabuklarını taşıdıkları gibi taşıyan, büyük mağaralarda yaşayan garip ve sevimli tiplerden oluşan bir yeraltı toplumudur. Kutu Cüceleri, yetim bir çocuk olan EGGS'i çocukluğundan itibaren kendi çöp karıştırıcıları ve mekanik çöp toplayıcıları olarak yetiştirmişlerdir. Kutu Cüceleri, Cheesebridge toplumuna girmek için kendilerini yok etmeye kararlı ARCHIBALD SNATCHER isimli hain bir böcek öldürücünün hedefi olduklarında, iyi kalpli afacanlar, evlatlıklarına ve maceracı zengin kız WINNIE'ye başvurmak zorunda kalırlar. - Angeles

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kutu Cüceleri Yaratıklar Aramızda Ben Kingsley Oregon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title