Haberler

Kutsal Emanetler Sergisi Açıldı

Güncelleme:

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutsal Emanetler sergisi, İl Özel İdare Salonunda açıldı.

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim döneminde Mısır'dan İstanbul Topkapı Sarayı'nda getirilen Hz. Peygamberimiz ve diğer peygamberlerin kutsal emanetlerinin fotoğraflarının bulunduğunu serginin açılış törenine  Vali Hasan Kürklü, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Müftüsü Hıdır Bayrak katıldı.

Açılışta İl Müftüsü Hıdır Bayrak "Asırlardır, Müslümanlar Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselâm'a derin bir muhabbet beslemiş, ona duyulan aşk büyük bir sevgi atmosferi oluşturmuştur… Öyle ki bu sevgi onun şahsıyla sınırlı kalmamış, onun yakınlarına, yaşadığı yerlere ve kullandığı eşyalara kadar bu sevgi geniş tutulmuştur. Hz. Peygamber'in eşyaları vefatından sonra dört Halife ve Ashabı tarafından muhafaza edilmiş, günümüze kadar koruna gelmiştir. Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetlerin örneklerini buraya getirdik, bugün sergi olarak halkımızın görmesi için belki birçoğu Topkapı Sarayı'na gidip ziyaret edemediler ama burada hiç olmazsa onların örneklerini görmek adına böyle bir sergi açtık. Hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Kutsal Emanetler Sergisinin açılış kurdelesini Burdur Valisi Hasan Kürklü, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ve Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak kesti.
Kutsal emanetlerin fotoğraflarının yer aldığı sergide Vali Kürklü, fotoğraflar hakkında görevlilerden bilgi aldı ve sergi özel defterini imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yavuz Sultan Selim İstanbul Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title