Haberler

Kutlu Doğum Haftasında İl Protokolü Gül Dağıttı

Karesi Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda Balıkesir il protokolü Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile sokaklarda gül dağıttı.

Karesi Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonda Balıkesir il protokolü Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile sokaklarda gül dağıttı.

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin bin 444.yılı yılı nedeniyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında Zağnos Paşa Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, İl Müftüsü Turgut Açari ve kurum müdürleri Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde esnafa kırmızı gül dağıtarak etkinliklere davette bulundular. Ardından Büyükşehir Belediyesi arka sokağındaki Çavuş Sokak üzerinde açılan stantları protokol ve halk tarafından gezildi. Ünlü sanatçı Emin Olcay, "Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (S.A.V.) Hoşgeldin Sultanım" konulu söyleşi yaptı, Demi-Aşk da tasavvuf Müziği ve gösterisi düzenledi.

Sokağın açılış kurdelesinin kesiminin ardından konuşma yapan Başkan Yücel Yılmaz, "Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyaya teşriflerinin 1444. yılını idrak etmenin huzur ve mutluğunu yaşıyoruz. İnsanların karanlıktan aydınlığa çıkışında önemli bir yere sahip olan şerefli ve mübarek bugün vesilesi ile peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini temenni ediyorum. Bizlere düşen görev, her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan peygamber efendimizi yeniden anlamak ve hayatımızda uygulamaktır. Bu mübarek günün tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

ETKİNLİKLER YARIN DA DEVAM EDECEK

Etkinlikler cumartesi günü saat 14.00'da Paşa Camii önünden gül dağıtılarak Çavuş Sokağa kortej yürüyüşü yapılarak devam edecek. Ardından Çavuş Sokak'ta saat 14.30'da ünlü sanatçı Emin Olcay, "Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (S.A.V.) Hoşgeldin Sultanım" konulu söyleşi yapacak, Demi-Aşk da tasavvuf Müziği ve gösterisi düzenleyecek. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edip Uğur Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title